Connect with us

Lifestyle

С изложба на Васил Тенев стартира ARTE арт форум

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Истински ценители на изкуството присъстваха на откриването на изложбата на художника Васил Тенев в хотел ARTE във Велинград. Събитието даде началото на амбициозен съвместен проект на най-новия комплекс в Спа столицата на Балканите за атрактивно презентиране и позициониране на съвременно българско изкуство. Френски сребърни монети, модерна маслена живопис, дървени елементи и оригинален, често неочакван релеф, изненадаха посетителите на първият по рода си арт форум в курортното градче.

По време на откриването на първата по рода си изложба в нестандартното пространство на ARTE, художникът призна, че там картните му се чувстват сякаш у дома си.

„Малко са местата у нас, които презентират съвременно изкуство. Изключително важно е да има някой, който да оцени това, което правиш. Благодаря на ентусиазма на екипа на ARTE, които правят много за изкуството в България“, заяви творецът.

„Всичко е изкуство. Да блендираш кафе, да направиш най-нестандартния интериор, даже да можеш да разкажеш една история добре“, допълни проджект мениджъра на хотел ARTE Марио Андонов. Той съобщи още, че идеята за арт инициативите в хотела дошла спонтанно, а сега, когато вече изкуството е част от прекрасната атмосфера на комплекса няма по-щастлив човек от него. Изложбите в хотел ARTE ще бъдат симбиоза на различни видове изкуства и нова визия за комуникация между творците.  „Тепърва при нас ще се случват много събития. Няма да ги издавам всички, но мога смело да заявя, че ще бъдат изключително интригуващи, а част от тях и наистина много нестандартни“, заяви г-н Андонов.

снимка: ПР

Advertisement

„Хубавите новини през последните 12 години винаги са идвали от Велинград. СПА столицата на Балканите се наложи като една дестинация от най-висок ранг“, заяви по време на събитието и Благой Рагин – председател на БАХРА. „В бизнеса и в живота трябва винаги да имаш нещо, което другите нямат, ако искаш да успееш“, допълни г-н Рагин, като приветсва идеята на хотела да наложат нов вид арт туризъм.

Настоящата изложба само загатва за страхотния арт потенциал, който има новото спа бижу във Велинград. Специалното събитие даде старта на поредица от културни срещи, благодарение на които СПА прживяването може да получи нови измерения – като един ритуал за наслада както на тялото, така и на духа.

Експонатите от изложбата на Васил Тенев могат да бъдат видени или закупени в хотел ARTE във Велинград до 17 април, 2017 година.

снимка: PR

Advertisement
Continue Reading
Advertisement