Connect with us

Общество

С тържествено откриване и изненади започна CineLibri

Avatar

Публикувано

на

bscap0021

Снощи в кино Люмиер бе открит първият кино-литературен фестивал CineLibri. Гостите бяха приветствани от директора и селекционер на фестивала – Жаклин Вагенщайн, която с много хумор разкри пред препълнената зала как се е родила идеята за CineLibri и благодари на всички, които са участвали в осъществяването й.

Специален поздрав към публиката отправи и директорът на НДК Мирослав Боршош, който подчерта, че е щастлив да бъде партньор на новото събитие, което допринася за богатството на културния календар на столицата. Той обяви, че по този повод сградата на Националния дворец на културата е осветена в жълто и червено – цветовете на CineLibri.

Първата прожекция на фестивала беше американската класическа екранизация на романа на Труман Капоти „Закуска в Тифани“. Преди началото й публиката се наслади на наградената с Грами и Оскар песен от филма Moon River в изпълнение на живо от Андрония Попова – Рони и струнен квартет.

Накрая на парчето организаторите бяха подготвили специална изненада – флашмоб с 10 двойнички на основния персонаж във филма – Холи Голайтли, които се разходиха в публиката и показаха, че образът, който Труман Капоти създава на белия лист, а Одри Хепбърн – на големия екран, е още жив и вечен.

Довечера CineLibri продължава от 20.30 часа в кино Одеон с прожекцията на шведската комедия „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ по романа на Юнас Юнасон. Тъй като салонът е напълно разпродаден от дни, организаторите от Colibri ще пуснат още 2 извънредни прожекции на филмa – на 9 ноември от 21.00 часа и на 11 нормври от 20.30 часа в кино Одеон.

Advertisement

Всяка вечер до 11 ноември CineLibri ще предложи по няколко великолепни екранизации на любими книги, а бонусът към всички присъстващи ще бъдат триизмерни приключения преди прожекциите – изненадващи интерактивни акции и срещи, които ще обогатят програмата с още изкуства – кино, театър, мода, музика, танци и други.

Пълната програма на фестивала е на www.cinelibri.com.

Още – на https://www.facebook.com/CineLibri .

Билетите за прожекциите вече са в продажба на касите в съответните киносалони, на касите в НДК или през www.ticketportal.bg . 

CineLibri е част от специалните събития по повод 25-ия рожден ден на издателство Colibri.

Advertisement

 

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“875″]Audreys[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“971″]bscap0015[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“911″]bscap0027[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“896″]bscap0034[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“861″]bscap0043[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“861″]bscap0052[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“948″]bscap0079[/media-credit]

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“911″]bscap0082[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement