Connect with us

Музика

Тазгодишното издание на Аполония залага на нов младежки облик

Avatar

Публикувано

на

Златният билет за достъп до всички събития на фестивала вече е в продажба

С напълно обновената си програма 34-тото издание на Празници на изкуствата Аполония ще заложи на нов облик и ще представи работата както на младите таланти в областта на изкуството, така и творчеството на утвърдени и добре познати артисти. Тази година Аполoния ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и за пореден път ще покаже най-открояващите се постижения на българските творци през изминалата година. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития на фестивала, вече е в продажба. Цената на ексклузивните пропуски е 400 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim /http://www.eventim.bg/bg/bileti/zlaten-bilet-apoloni-2018-sozopol-492206/event.html/. Златният билет може да бъде открит и на място след 27 август 2018 г.

Тазгодишното издание на Аполония ще бъде открито с концерт на Младежка филхармония „София“ при НМУ „Любомир Пипков“ с диригент Георги Патриков. Солистка ще бъде цигуларката Лия Петрова, носителка на първа награда от престижния конкурс за цигулари „Карл Нилсен“ в Дания през 2016 г. Концертът се осъществява със съдействието на Международно сдружение „Духовно огледало“ по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Jeremy, Preyah Live Band & Dayo, Funky Miracle и групата „BG Vintage“ на студенти от Националната музикална академия са сред изненадите за младата аудитория на фестивала, която тази година ще има възможността да види изкуството с нови очи, благодарение на пъстрата програма от фънк, джаз, поп и рок. Класът от НАТФИЗ на известния актьор и професор Атанас Атанасов също ще се изяви с новата и нестандартна постановка Papas in Motion, която набира все по-голяма популярност сред младите любители на театъра.

На сцената на Амфитеатър „Аполония“ ще се изявят обичани изпълнители като Белослава, Милица Гладнишка и Хилда Казасян, но с изцяло обновени програми, включващи интересен и нестандартен микс от стилове и визии.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement