Connect with us

Кино

Тази Коледа става по-магична с „Мери Попинз се завръща“

Avatar

Публикувано

на

MARY POPPINS BG TEASER

Церемонията по раздаване на наградите „Оскар“ беше не само повод да разберем кои са най-добрите филми от изминалата година, но и за премиерата на първия трейлър на Мери Попинз се завръща. Най-популярната бавачка в историята идва за ново приказно приключение в кината този декември. В ролята на любимата детегледачка с уникални магически способности, която може да превърне всяко рутинно задължение в незабравимо фантастично приключение, ще видим Емили Блънт. В това изцяло ново продължение, носещо духа на оригинала, но притежаващо своя собствена характерна свежест и уникалност, Мери Попинз се завръща, за да помогне на следващото поколение в семейство Банкс да намерят отново радостта и щастието от живота, които им липсват след загубата на техен близък. Към енигматичната бавачка се присъединява нейният приятел Джак, изигран от Лин-Мануел Миранда (Хамилтън, Смелата Ваяна) – оптимистичен фенерджия, който ѝ помага да внесе светлина и живот по улиците на Лондон.

Градът е Лондон, десетилетието е 30-те години на ХХ в. по време на Депресията. Или 24 години след действието на оригиналния филм. Майкъл Банкс работи в банката, където е работил и баща му. Той все още живее на улица „Черешово дърво“ №17 с трите си деца, Анабел, Джорджи и Джон, и тяхната икономка Елън. Следвайки традицията на своята майка, Джейн Банкс (Емили Мортимър) се бори за правата на работниците и помага на семейството на Майкъл. Когато семейството преживява загуба на техен близък, Мери Попинз магически се появява отново в живота им и с помощта на Джак връща радостта и щастието в дома им.

В Мери Попинз се завръща участват още Бен Уишоу (Спектър) като Майкъл Банкс, Емили Мортимър (Изобретението на Хюго) като Джейн Банкс, Джули Уотърс (Mamma Mia!) като икономката Елън, Колин Фърт (Речта на краля) като Уилям Уедърол Уилкинс, Мерил Стрийп (Mamma Mia!) като ексцентричната братовчедка на Мери – Топси, и в ролите на трите нови деца в семейство Банкс, Пикси Дейвис (Домът на мис Перигрин за чудати деца), Натаниел Сале (Игра на тронове) и дебютантът Джоуел Доусън. В допълнение, Анджела Лансбъри играе продавачката на балони, обичан герой от книгите на Травърз, а Дик Ван Дайк е г-н Доус, пенсионираният председател на банката, сега управлявана от героя на Колин Фърт.

Мери Попинз се завръща е режисиран от Роб Маршал (Чикаго, Вдън горите), който е и продуцент наравно с Джон ДеЛука (Вдън горите) и Марк Плат (La La Land). Адаптацията по романите за Мери Попинз на Памела Травърз е дело на  Роб Маршал, Джон ДеЛука и Дейвид Магий (Животът на Пи), който е и сценарист на филма. Музиката и песните във филма са на композитора Марк Шейман (Лак за коса) и автора на текстове Скот Уитман (Лак за коса).

Мери Попинз се завръща в кината на 28 декември.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement