Connect with us

Музика

Тази седмица: “CARMEN COLLECTION” на сцената на Музикален театър

Avatar

Публикувано

на

Спектакълът „Carmen collection“ е копродукция на ДМБЦ и БНР, със съдействието на STING AD, Andrews fashion studio, БНР и Златина Русева.

Един много впечатляващ спектакъл с неочаквано и дръзко решение на образа на Кармен, който се преплита със съвременното му превъплъщение в лицето на една дизайнерка и нейното ревю, носещо името на „Кармен“.

На 20 януари Балет „Арабеск“  ще представи на сцената на Музикален театър от 19.00 ч този прекрасен спектакъл, който взриви италианската публика, препълнила театър „Аржентина“ – една  от най-представителните театрални зали в Италия.

Италианската преса не пести суперлативите за създателите и изпълнителите на този бляскав по тяхно мнение спектакъл –  хореографката Боряна Сечанова, композиторът Петър Дундаков, сценографката и художник на костюмите – Николина Костова-Богданова и експресивния чар на всички танцьори.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“620″][/media-credit]

На 20 януари вие ще видите  Константина Ханджиева – в ролята на Кармен, Даниела Иванова – Тя, Асен Наков- Той, Васил Дипчиков – Хосе, Стефан Вучев – Ескамилио, Теодора Стефанова  – Смъртта, Андрея Андонова, Виктория Петрова, Мария Касабова,  Петя Колева, Стефка Табакова, Таня Кацарова,  Валери Миленков, Ервин Есен и Филип Миланов..

Advertisement

Страстен и агресивен спектакъл

Всичко това облечено в бляскави костюми на художничката Николина Костова-Богданова, на фона на завладяващата музика на Петър Дундаков, професионално издържан авторски труд със страхотни вариации на музиката на Бизе и невероятни авторски композиции. Трябва да благодарим на оркестъра на БНР за майсторски реализирания запис на музиката, осъществен в студио 1 на БНР

Той и Тя и Кармен между тях.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement