Connect with us

Музика

Тази събота Nordic Soundscapes покорява Пловдив!

Avatar

Публикувано

на

martin sayulke

снимка: PR

Вечерта, посветена на скандинавската инди и електронна музика, идва в Пловдив на 3 юни и ще се вихри цели 24 часа без почивкa.

Nordic soundscapes е концептуална платформа, чиято цел е до представя музиката, културата, начина на живот и прекрасната природа на скандинавските страни – Швеция, Норвегия, Исландия, Финландия и Дания.

Музикалната селекцията на Nordic Soundscapes се съсредоточава изцяло върху творчеството на Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Fever Ray, Todd Terje, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke, МØ и още много музиканти, идващи от северните страни на Европа.

Скандинавска музика ще прозвучи още в 8.00 сутринта на 3 юни по улиците на Капана, където ще бъде изградена  импровизирана сцена, разположена пред редакцията на алтернативната медия PLOVEDIV, а щом слънцето залезе, маратонът ще продължи до ранните часове на 4 юни в Bar Gramophone.

Advertisement

През последните години скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с космично звучене, съчетано със забележителни вокали, около която е съсредоточена и селекцията на martin и sayulke, чиито сетове преплитат мелодичен хаус, хиптнотичен поп, електроника, диско и техно:

Martin е меломан и движещата сила на artnewscafe, подбира изцяло музика на заведението, както и част от плейлист-а на онлайн радиото LMEY. Отдавна е фен на скандинавско звучене, а сетовете му варират в различни стилове и винаги подбира музиката си спрямо атмосферата и настроението на околните. Има изяви, както в Пловдив, така и в София в барове като Club Fargo, Club Void, TELL ME BAR, Bar KICK’S, Jules Verne и др.

Sayulke е съосновател и част от dj състава на базирания в Пловдив аудио-визуален колектив МЕЛФОРМАТОР. Харесва многообразието в музиката, като предпочита основно електронното звучене, добре композираният микс е от ключово значение, но за него най-важна е емоцията, създавана чрез музиката. Скандинавскoто звучене винаги е било определящо за вкуса му, а сред любимите му изпълнители се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, , WhoMadeWho, Röyksopp, Trentemøller, легендарните Sigur Ros и много други.

Тук можете да чуете северната селекция на sayulke: http://thevoice.bg/news/set-ot-severa-v-the-voice-of-underground

Continue Reading
Advertisement