Connect with us

Култура

„Тайната история” вече и в България

Avatar

Публикувано

на

Tainata Istoria Korica

PrintСлед огромния международен успех на „Щиглецът”, поради големия интерес  представяме на вашето внимание второто издание на дебютния роман на Дона Тарт – „Тайната история”.  Това е една от най-запомнящите се литературни творби за разминаването между мечтите и действителността, за попарени амбиции и наивни фантазии, за пресечната точка на красотата и ужаса, така добре позната на древните.

„Прекрасно написана история, която държи в напрежение от първата до последната страница.”
Вог

Загърбил своето мизерно и ненавистно минало, Ричард Папен пристига в колежа „Хампдън“, изпълнен с надежди и амбиции. Много скоро сънливият, нереален живот в колежа го въвлича в упоителния си водовъртеж – особено след като се осъществява копнежът му да бъде приет в елитарната група на петима студенти, изучаващи класическата древност. Изискани издънки на заможни семейства, хладни, непристъпни и самоуверени – това са хората, чиито съдби се преплитат необратимо с живота на Ричард. Под въздействието на своя харизматичен професор  групата интелигентни ексцентрици открива начин на мислене, който ги отпраща далеч от еднообразното съществувание на връстниците им.

„Красиво написана книга, добре разказана история, увлекателна, тъжна и страшна, невъзможно е да се откъснеш от нея, преди да я дочетеш.“
Джон Гришам

Но животът в този елитен кръг има своя цена – много скоро Ричард научава страшната тайна, споила допълнително връзката между петимата – тайна, свързана с възраждане на древни ритуали, с невинно пролята кръв, която вика за отмъщение.

И това е само началото…

„Ужасяваща като древногръцка трагедия.“
Ню Йорк Нюздей

Дона Тарт е родена през 1963 г в Мисисипи, САЩ. Автор на бестселърите „Тайната история”, един от най-запомнящите се колежански романи на всички времена, и „Щиглецът”, с която печели „Пулицър” за художествена литература за 2014 г. През същата година е включена в престижната класация на списание „Тайм” за 100-те най-влиятелни личности в света, както и в Топ 100 на най-добре облечените известни личности на модното издание „Венити Феър.” От „Щиглецът” са продадени над милион и половина копия по целия свят.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement