Connect with us

Музика

Тарън Еджъртън е Елтън Джон в „Рокетман“

Avatar

Публикувано

на

Rocketman OST new

Стартират предварителни поръчки на саундтрака на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg

Вече е ясна датата на премиерата на един от най-дългоочакваните саундтраци на годината! Музикалният фентъзи филм за живота и забележителната кариера на легендарния Елтън Джон, “Рокетмен”, излиза на 24-ти май, седмица преди премиерата на филма.

Филмът “Рокетмен” проследява нов поглед върху най-емблематичните хитове на Елтън Джон, изпълнени от актьора Тарън Еджъртън.

С новината за саундтрак албума излезе и първата песен от него – “Rocket Man” – спираща дъха интерпретация на класиката на Елтън Джон от 1972 г.

Гледай видеото тук:

Advertisement

 

За филма “Рокетмен” и саундтрак албума към него Елтън Джон споделя: “Беше толкова важно музиката, която създадох и записах, да бъде изпълнена от Тарън. Исках да чуя неговата версия на мен не само чрез актьрска игра. Поверих Тарън в ръцете на музикалния продуцент и композитор Джайлс Мартин, на когото вярвам безрезервно, защото е брилянтен. Не исках да стоя в сянката на Тарън, за да проследя процеса, а им се доверих, за да направят това, което смятат за вярно и в артистично и в музикално отношение. Бях удивен от резултата. Най-важно беше музиката да бъде позиционирана правилно, защото е неразделна част от историята във филма.

Ето какво сподели и Тарън Еджъртън за ролята си в “Рокетмен”: “Красотата на това, че Елтън Джон беше включен в процеса на създаване на филма е в това, че имахме възможност да работим с него. Джайлс Мартин има безупречен вкус и всички необходими умения, за да доведе песните до вариант, в който те звучат достоверно и смело.

За Джайлс Мартин Елтън Джон е истински артист и той иска хората да развиват неговия труд – да създават интерпретации и да освежават музиката му. “Имахме възможност да експериментираме, докато решим как да адресираме музиката. Песните са историята на филма, пулсът на това, което се случва. В момента, в който зазвучи песен, се открива цял един свят. Преди Тарън не бях срещал актьор-певец, който да се посвещава толкова много на процеса. Мисля, че никой друг не би могъл да бъде Елтън Джон.

Поемайки задачата да вземе несравнимия бек каталог на Елтън Джон и да го преформулира така, че да отговаря на идеята на филма “Рокетмен”, Мартин работи усилено със създателите на филма, проследявайки музиката за продукцията и реализирайки вокален мастер клас с Тарън в студиото. От трансформацията на ‘Saturday Night’s Alright for Fighting’ в епично групово изпълнение, до превръщането на ‘I Want Love’ в сърцераздирателен момент на конфликт по време на вечеря в семейството на малкия Реджи (Елтън Джон), всяка песен е замислена така, че да следва уникалния разказ във филма.

Advertisement

Саундтракът към “Рокетмен” включва изцяло нова песен-дует между Елтън и Тарън – ‘(I’m Gonna) Love Me Again’ и това е единствената песен в албума, за която музикалният продуцент на всички останали песни, Джайлс Мартин, си сътрудничи с Грег Кърстин. Албумът е записан между 2017 г. и 2019 г. в легендарните Abbey Road Studios и AIR Studios в Лондон. Изпълнителни продуценти на албума са Elton John, David Furnish, Matthew Vaughn и Dexter Fletcher.

„Рокетмен“ е неподправена и откровена рокендрол музикална фантазия, която разказва житейската история на Елтън Джон в годините, когато той прави големия си пробив на сцената. Заглавието на филма е вдъхновено от едноименния хит на Елтън Джон и прави аналогия с кариерата му и шеметното му издигане към звездния небосклон. “Рокетмен” проследява фантастичния път и трансформацията на Реджиналд Дуайт от срамежливо, свирещо на пиано дете-чудо в Кралската музикална академия до международната, екстравагантна суперзвезда Елтън Джон.

“Рокетмен” ще зазвучи в КИНАТА на 31-ви май.

Continue Reading
Advertisement