Connect with us

Lifestyle

Творецът Павел Митков рисува Духовния символ на България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

По време на Страстната седмица творецът Павел Митков рисува Духовния символ на България – Седемте Рилски Езера. Всеки един от дните, той ще изкачва аудиторията си по маршрута от най-ниското към най-високото езеро.

Кампанията стартира в понеделник с Долното езеро, като над 11 хиляди души се включиха на живо при завършването на картината. Митков ще продължи да пресъздава последователно всяко едно от езерата до Великден.

“Този проект е един духовен път на пречистване и своеобразен мой начин да почета празника, страданията на Исус Христос, както и да представя една своеобразна разходка до Рилските езера, чрез изкуството”, сподели Павел Митков за идеята.

Всички 7 платна на които ще бъдат нарисувани езерата са с размери 250/200. Постоянно процесът хората ще могат да следят на живо в сайта – mitkov.com, а всяка вечер на живо във фейсбук страницата на твореца, той ще я довършва и подписва пред зрителите.

Импулсът за рисуване на езерата точно в Страстната седмица в този по-различен за всички ни Великден не е случаен. Сега повече от всякога имаме нужда от пречистване, а Рилските езера имат необикновенна сила. Всяко от тях отговаря на определена чакра в човешкото тяло и е свързано с общата световна вибрация.

Advertisement

„Преживявайки рисуването на езерата, ние ще преживеем и Планината Рила – едно от свещенните и енергийни места в България –  място за повдигане на мисълта, за размишление, за проява на любовта, за молитва“, посочва още Митков.

Какво е значението на всяко едно от езерата?

Първото от седемте Рилски езера е Долното езеро. То закалява душата на човека, прави го търпелив, силен и правдив. То излъчва енергия, която дава сили не само на българите, но и на всеки човек на планетата, да изтърпи изпитанията, несгодите и страданията.

Второто езеро – Рибното е Езерото на изпитанията и е свързано пряко с българите и възпроизводството на нашия народ.

Третото езеро – Трилистника е езерото носител на помъдряването, проглеждането и събуждането на съзнанието.

Advertisement

Четвъртото езеро е Близнаците и е свързано с нашият т.нар. ментален свят и дробовете в човешкото тяло. Отразява връзката между физическото и духовното.

Петото езеро Бъбрека е Мястото на Духа. То уравновесява нещата в живота, прилича на голямо бобено зърно или бъбрек и е най-голямо по обем. Именно на поляната до него се играе и сакралният танц – Паневритмия, както и се посреща Божествената Нова година, която според Учителя на 19 ти август.

Окото, шестото езеро е свързано със Сърцето и т.нар. сърдечна чакра у човека. В него се крие космическа информация и то преработва енергиите на най-тежките енергии.

Седмото езеро – Сълзата (Главата), Учителят Петър Дънов нарича „Главата на Бога“ или Мястото на мъдростта. Свързано е с главата на човек в човешкото тяло и неговата 7-ма чакра. Неговото предназначение е свързано с изграждането на човешката личност на земята.

И така, всяка вечер до 19-ти аудиторията ще може да съпреживее завършването на всяка една картина във фейсбук страницата на Павел Митков или да наблюдава цялостно процеса на създаване на платната  тук – страницата на твореца.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement