Connect with us

Кино

ТВ адаптацията на „МИНИАТЮРИСТЪТ“ с премиера по EPIC DRAMA

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama The Miniaturist 31 March

Новият драматичен канал от групата на TV1000 и Viasat History, EPIC DRAMA ще излъчи тв адаптацията по бестселъра на Джеси Бъртън, „Миниатюристът“, в България на Лазаровден и Цветница. Обсебващият трилър в три части ще дебютира в 22:00 часа в събота, 31 март, и ще продължи в следващите две вечери до понеделник, 2 април, в същия час.

„Миниатюристът“, който дебютира по BBC на Коледа, разказва историята за дом, където под повърхността на красотата и високата класа надничат забранени страсти и опасни тайни. През 1686 г. 18-годишната Нела Оортман влиза в голяма къща в най-богатия квартал на Амстердам. Изпълнена с надежди и мечти, тя е дошла от тихата провинция, за да започне нов живот като съпруга на заможния търговец Йоханес Бранд.

„Миниатюристът“ рисува разточително заснета картина на Амстердам от 17-ти век, гъмжащ от живот град в сърцето на Златната ера на търовията и предприемачеството. Но докато книгата е изцяло фокусирана върху Амстердам, тв адаптацията трябва да търси и други локации за филмиране на историческата драма. С множеството си неонови табели, Амстердам е прекалено модерен в днешно време, затова продукцията намира по-подходящ екстериор на юг, в университета в Лайден.

Историческият канал Репенбург е съвършеният декор за много от красивите снимки по вода, а улиците му се превръщат във филмовите улици на Амстердам от минисериала. А новият дом на Нела изобщо не е в Амстердам. Всъщност, той е вдъхновен от Хам Хаус, в Ричмънд ъпон Темз, Англия. Същевременно, много от интериорните снимки са правени в Ланглибъри Хаус в Хертфордшир, също в Англия. ===

Обсебвщият исторически трилър е базиран на книгата „Миниатюристът“ от Джеси Бъртън, завършена през 2014-та, след четиригодишен труд. С публикуването си тя става феномен на книжния пазар, продавана е в 38 държави, включително и в България, и оглавява многократно листата на бестселърите. Печели множество награди, включително за млад писател и книга на годината и към момена има продадени над 1 млн. копия в световен мащаб.

Advertisement

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. В момента новият канал за драматични продукции на Viasat World е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез NET1. Сред премиерите в стартовата схема бяха създанения от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериала в шест части „Клондайк“ с Тим Рот (Pulp Fiction) и Ричард Мадън (Game of Thrones), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март се очаква да дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница – „Миниатюристът“! Още на https://www.epicdrama.bg/watch-now/

Continue Reading
Advertisement