Connect with us

Събития

„Театър на добро-детелта” в Пловдив

Avatar

Публикувано

на

project„Мечтата на Наташа” от Ярослава Пулинович ще направи дебют на пловдивска сцена на 18-ти февруари. Представлението е част от благотворителния проект „Театър на добро-детелта”. Камерна зала на пловдивския театър ще е домакин на спектакъла на режисьора Ованес Торосян, издържан в стилистиката на документалния театър, копродукция на Театър Реплика и Фондация „Арт Проджектс“.

„Мечтата на Наташа“ разказва историите на три Наташи, а младите актьори Милена Ерменкова, София Рухова, Ася Димитрова и Александър Томов толкова безупречно и правдиво са изградили образите си в постановката, че нито един зрител в залата не може да остане безразличен към съдбите и мечтите на героите им.

Кратко, но лаконично Ованес Торосян представя пиесата: „Разпръсквайки звезди, безкрайността създава огнена пропаст. Тъгува Бог, ликува Вечността, разлиствайки дните на календара.” А мотивите му да се включи в проекта „Театър на добро-детелта” и каузата за възстановяване на сцената на пловдивския театър са „желанието да покажем, че театърът дори и в тези неузнаваеми времена е в състояние да прави добро, да предизвиква размисъл и да търси смислите на нашето съществуване.”

Премиерата на „Мечтата на Наташа” се случи по време на второто издание на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Народен театър „Иван Вазов”, а приходите от билети бяха дарени на Здравния фонд на Съюза на артистите в България.

06 Мечтата на Наташа, фотограф Владимир Оронов

Мечтата на Наташа, фотограф Владимир Оронов

Проектът „Театър на добро-детелта“ е част от платформата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ – Европейска нощ на театъра и има за цел да подпомага театрални каузи чрез изява на млади актьори, режисьори и сценографи и да се превърне в кампания за добротворство в името на изкуството.

Continue Reading
Advertisement