Connect with us

Култура

Тед Нийли обеща грандиозно шоу у нас!

Avatar

Публикувано

на

5 copy

снимка: ПР

“Винаги усещам вибрациите, емоциите и чувствата на зрителите, които се смесват с нашите и в продължение на години това усещане не се е променило”. Това каза на пресконференция в Best Wester Hotel EXPO легендарният Тед Нийли, който на 5, 6 и 7 април ще се превъплъти за 2000-ден път в ролята на Исус Христос в рок операта „Исус Христос – суперзвезда“.

„Гарантирам, че целият екип, който е много талантлив, ще ви накара да преживеете една изключителна емоции, която ще остави трайни следи в душите ви и ще подготви атмосферата в България за Великден”, обеща пред медиите един от най-влиятелните изпълнители на 20 век.

Спасителят от рок операта на всички времена пристигна с дъщеря си Теса и с целия актьорски състав вчера с полет на България Ер от Амстердам, за да представи мюзикъла за първи път в Източна Европа в дните на Страстната седмица в Зала 1 на НДК.

„За мен е чест да съм част от тази невероятна продукция и да съм заобиколен от толкова много таланти“, продължи актьорът. „Страхотно е, че партньорите ми на сцената като деца са ме гледали по телевизията и е чудесно преживяване днес да работя заедно с тях. Те си мислят, че учат от мен, но истината е, че аз уча от тях”, твърди Тед Нийли.

Ник Мая, който е в образа на Юда, подчерта, че за неговия герой през вековете съществува доста объркана концепция. „А аз трябва да го защитя на сцената. Смятам, че той е добър човек – бори се за неща, които според него са добри и правилни. Героят ми преследва мисия, която е по-важна от приятелството му с Исус”, посочи Ник Мая. За Тед Нийли той сподели, че „с никой друг на сцената не се работи така леко“.

Симона Ди Стефано сподели, че в исторически план Мария Магдалена е противоречив характер. „Но аз я разглеждам от човешката страна. Тя е човек на любовта, тя е майка, обича приятелите и хората около себе си. Тя е първата, която повярва на Исус”, каза още актрисата. Ролята й е основана на един свещен образ и носи възвишената женска енергия – обект на множество ревизии през вековете.

Advertisement

По отношение на ролята си на цар Ирод, Салвадор Аксел сподели, че тази личност в продукцията е представена по забавен начин – дори комично.

„Това е много драматична история. Моят герой има възможността да стане отдушник на обществото. Изключително емоционален е моментът, в който с палеца надолу произнасям присъдата на Исус”, посочи Андреа Ди Персио. По думите му именно тази сцена за момент отпуска напрежението сред публиката, защото историята е поднесена по забавен начин.

Джордж Адамо, който вдъхва живот на образа на Симон, разкри, че от дете слуша рок и винаги е плакал на мюзикъла „Исус Христос – суперзвезда”.

„Сега съм много щастлив, че имам възможността да взема участие в него. Според Библията, Симон е воин, който прилага агресия и сила, за да наложи идеите си. Но всичко това приключва след срещата му с Исус. Симон се променя, защото започва да вярва в мисията на Спасителя. „Една от любимите ми арии е тази, която изпълняваме след думите на Исус към героя ми: „На пътя си, но все още не си на правия път”.

Актьорите благодариха на West End Academia за професионализма по организацията на пътуването и престоя в България. На свой ред продуцентът за България Живко Ботев благодари за невероятното преживяване, което предстои да видим в Зала 1 на НДК на 5, 6 и 7 април.

Рок операта на всички времена идва у нас с подкрепата на националния превозвач Bulgaria Air и Хотел Експо София.

Advertisement