Connect with us

Събития

Тенерифе – подводен рай: фотографска изложба на Пламена Милева и Юлиан Недев

Avatar

Публикувано

на

1934265 10153516595177709 2709041898213858433 n

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Plamena Mileva[/media-credit]

В изложбата „Тенерифе – подводен рай“,  ще бъдат показани художествени фотографии на Пламена Милева и Юлиян Недев, представящи магичния подводен свят на най-големия канарски остров. Наред с красотата на уникалната вулканична флора и фауна на Тенерифе,  авторите ще слеят атлантическата необятност в хармонична цялост с човешкото създание.

Фотографските сесии, заснети с костенурки, скатове, на потънали кораби или сред  множество риби на причудливото тенерифско дъно, ще окрилят въображението с невероятни истории за фантастичния подводен рай на този остров.

Безкомпромисният професионализъм на екипа, реализирал няколко дълбочинни фотосесии с модел, често граничи с екстремното и налудничавото, но всъщност е резултат на системна подготовка и мерки за сигурност. Моделът Jessica Avellaneda e diving master по професия и е работила като професионален модел в Барселона преди това. Контактните лещи на доктор Аделмо Рочи, които носи моделът по време на всички сесии, за да вижда под вода без маска, също са основен и решаващ фактор за спокойното протичане на снимачния процес.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Julian Nedev[/media-credit]

Амбициите на подводната фотографка Пламена Милева обаче достигат много по-далеч с проекта за дълбочинна фотосесия на 33метра – изключително рискова дълбочина, привилегия на малцина фотографи и модели по света. За сцената е избрана статуята на Дева Мария известна в Los Cristianos като Virgen del Carmen, която е потопена на океанското дъно и е една от основните дайвинг атракции там. Фотосесията с един от символите на християнството потапят в драматична и тайнствена сцена.

Осем месечният труд на фотографите Пламена Милева и Юлиян Недев, събран в експозицията „Тенерифе – подводен рай“, ще ви се стори като кратко гмурване в атлантическите води, но красотата, събрана в това подводно дъно, фотографите се надяват да запазите задълго в себе си, като кътче от споделения „рай“.

Advertisement

 

Изложбата може да видите до 11 април в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, София, бул.”Васил Левски”57.

Повече може да видите на: http://www.photosynthesis.bg/?article=521

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/473087536218898/

Continue Reading
Advertisement