Connect with us

Кино

Този ноември в „Крийд 2“ зрителите ще станат свидетели на една история за смисъла на борбата

Avatar

Публикувано

на

Този ноември зрителите ще станат свидетели на една история за смисъла на борбата, но не само на боксовия ринг, а и извън него. Един от най-емблематичните образи на носителя на награда „Златен глобус“ и номиниран за „Оскар“ Силвестър Сталоун се завръща с още по-авторитетно и вдъхновяващо присъствие. А звездата от първия филм, посветен на сина на легендата Аполо Крийд – Майкъл Б. Джордан, отново ще пресъздаде спортната злоба, типична за всеки шампион, която обаче се превръща в яростна жажда за справедливост и почитане на семейната история.

В новата съвместна продукция на MGM и Warner Bros. Адонис Крийд се опитва да намери баланса между семейните задължения и подготовката за следващия голям мач. Неочаквано обаче в живота му влиза и най-сериозното предизвикателство досега. Той трябва да застане лице в лице с противник, свързан с миналото на семейството му, и да издържи на напрежението, което ескалира преди предстоящия мач. Роки Балбоа е плътно до него по време на всички изпитания и заедно с Адонис се сблъскват с призраците от миналото. Задават си въпроса за какво всъщност се борят, за да разберат, че няма нищо по-важно от семейството.

Крийд 2 носи силно послание за корените на всеки от нас и дава една различна посока, чието начало е поставено на боксовия ринг, но излиза от него, за да обхване личния свят на героите и да го разтърси из основи. Филмът представя развитието на култовата сага Роки и е втората част на супер успешния и изключително обичан хит от 2015 година – Крийд: Сърце на шампион, който спечели повече от 170 млн. долара в световния бокс офис. Райън Куглър (Черната пантера), който режисира първия филм, се завръща в Крийд 2 като изпълнителен продуцент. Режисьор на новата част от филмовата поредица е Стивън Кейпъл Джуниър.

Във филма участват още звезди като Теса Томпсън (Крийд: Сърце на шампион, Тор: Рагнарок), която е в ролята на Бианка; Ууд Харис в образа на Тони Бъртън, Ръсел Хорнсби като Бъди Марсел, Андре Уорд като Дани Уилър, Филисия Рашад като Мари-Ан и Долф Лундгрен в ролята на Иван Драго. Боксьорът с румънско-германски произход Флориан Мунтеану влиза в образа на противника на Адонис Крийд – Виктор Драго, син на легендарния Иван Драго, когото също ще видим, изигран отново от Долф Лундгрен.

Стивън Кейпъл Джуниър режисира по оригиналния сценарий, създаден от Силвестър Сталоун и базиран на героите от франчайза Роки. Филмът е продуциран от Силвестър Сталоун, Кевин Кинг-Темпълтън, Чарлс Уинклър, Уилям Чартоф, Дейвид Уинклър и Ирвин Уинклър. Куглър, Майкъл Джордан и Гай Рийдъл са изпълнителни продуценти на Крийд 2.

Advertisement

Крийд 2 ще превземе киноекраните на 23 ноември.

Continue Reading
Advertisement