Connect with us

Кино

Този ноември „Лешникотрошачката и четирите кралства“

Avatar

Публикувано

на

SNOWY OWL PAYOFF BULGARIA

Сещате ли се за нещо по-вълнуващо от кратко бягство от реалността, което да ви отведе в един магичен свят, изпълнен с приказни места и герои? Точно такъв момент ще ни подари Дисни в навечериято на Коледа с игралната адаптация на Лешникотрошачката и четирите кралства. В новия трейлър на филма зрителите ще станат свидетели на едно величествено приключение, което е обгърнато от мистерия и неразкрити тайни. A царственият дух и вълшебната атмосфера наистина ще завладеят съзнанието и емоциите на всички, решили да се потопят в магията.

Лешникотрошачката и четирите кралства ни представя Клара (Макензи Фой) – жинзерадостно и мило момиче с особено влечение към машините и най-вече вътрешните им  механизми. Единственото, което обаче обсебва мислите й напоследък, е ключът, който ще отвори кутията, завещана от наскоро починалата й майка. В нея се намира безценен подарък, предназначен за Клара.

С помощта на нейния любящ кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман) и златната нишка, която той й подарява, тя ще намери правилния път към разплитането на всички загадки, но с цената на преодоляването на много препятствия. Клара попада в свят, в който освен доброто, представено в трите кралства – Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите, неизбежно присъства и злото – Четвърто кралство, дом на тираничната Майка Джинджър (Хелън Мирън). Именно тя ще се изправи на пътя на Клара в опит да осуети плановете й.

Препратка към вечната борба за рановесие в този нестабилен свят и битките, които водим ежедневно, за да постигнем справедливост – това е смисълът, който ще прозрем в Лешникотрошачката и четирите кралства, но по много по-красив и магичен начин.

Филмът е режисиран от Ласе Халстрьом (Шоколад, На един черпак разстояние) и е вдъхновен от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г. Сценарият е дело на Ашли Пауъл и Саймън Боуфой. В ролята на Захарната фея ще видим Кийра Найтли. А освен Морган Фрийман, Макензи Фой и Хелън Мирън във филма участват още Матю Макфейдън, Ричард Е. Грант, Джак Уайтхол, Мира Сайал и др.

Advertisement

 Лешникотрошачката и Четирите кралства ще ви пренесат в света на магията от 9 ноември в кината на 3D в дублирана и субтитрирана версия.

Continue Reading
Advertisement