Connect with us

Музика

Този петък: Nordic Soundscapes – Röyksopp Edition

Avatar

Публикувано

на

royksopp

Първото издание на Nordic Soundscapes за 2018 е посветено нa норвежките гиганти Röyksopp. Събитието ще се проведе на 19 януари в TELL ME, с начален час 21:30.

Култовото дуо се формира от Svein Berge и Torbjørn Brundtland, преди 20 години, през 1998 в Тро̀мсьо, Норвегия. Приятели от детска възраст, двамата започват да експериментират с музика, преди да се потопят в дълбокия океан на скандинавската електорника с дебютния си албум Melody A.M през 2001.

От основаването си дуото е спечелило любовта на фенове и критици от цял свят. До днешна дата Röyksopp са номинирани два пъти за Grammy, печелят 7 награди Spellemannprisen, имат зад гърба си редица световни турнета и албуми, които оглавяват чартовете в редица държави, а парчетата What else is there? и Eple влизат в топ 500 композиции за десетилетието според класацията на Pitchfork

Съществен компонент в музиката на бандата са и различните гост вокали. В албума Melody A.M.  участват вокалите на Anneli Drecker и Erlend Øye, Understanding включва Kate HavnevikChelonis R. Jones и Karin Dreijer Andersson, а в  Junior  участват култовата Robyn, Anneli Drecker, Karin Dreijer Andersson и  Lykke Li.

Stoyan, съосновател на видео студиото Elektrick.me, е специален гост на януарското издание на Nordic Soundscapes. Той ще представи специална аудио-визуална разходка из видео клиповете и албумите на Röyksopp – Melody A.M., The Understanding, Junior, Senior и последния такъв в „традиционален формат“ – The Inevitable End.

Advertisement

Задължителната част от вечерта е и скандинавката селекция на martin & sayulke от мелодичен поп, диско, хаус, инди, трип-хоп, до дарк електроника и техно, и включваща имена като Fever RayPrins ThomasLittle DragonTodd TerjeAURORA,LindstromMúmBjörkGusGus, Lulu Rouge, Lykke LiFallulahSamaris,Sigur RósKasper BjørkeTrentemøller и oще безброй познати и непознати имена идващи от Исландия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

Вход: 10 лева

Continue Reading
Advertisement