Connect with us

Gaming

Този уикенд в София започва ON! Fest

Avatar

Публикувано

на

ON Fest visual

Със силен адреналин, много емоции и забавления стартира 48-часовия маратон ON! Fest този уикенд в Интер Експо Център, София. В наситената си двудневна програма на 24-ти и 25-ти юни, фестивалът за градска култура ще събере на едно място феновете на компютърните и настолните игри, последователите на манга и аниме културата, феновете на екстремните спортове, музиката и графитите в градска среда и всички, желаещи да пробват по нещо ново.

Cosplay Naru

снимка: ПР

Разделен тематично по зони, ON! Fest предлага на всекиго по нещо и отваря нови врати за любопитните! ON! Sport зоната кани всеки посетител да вкуси адреналина от екстремните спортове в градска среда като се пробва в някоя от многото дисциплини: скачане върху въздушна възглавница, балансиране върху лента, опъната над земята, танцови стъпки върху лонгборд, луупинги от място и много други.

Sound Ninja Workshop 2

снимка: ПР

Зрелищно шоу и майсторски класове с една от най-прогресивните паркур и фрийрън групи в света – Storror от Великобритания очакват посетителите на тази зона. Те са тук и за да представят най-новия си филм, документиращ невероятните им приключения по покривите на азиатски небостъргачи – Roof Culture Asia, силноочакван от общността по света и у нас. Заедно със Storror, уроци за начинаещи и напреднали, ще дава и Илко Илиев от Freerun BG, добил популярност покрай голямата награда от Ню Йорк за филма, заснет с дрон 2DRun.

Advertisement

Break Bboy Intact

снимка: ПР

Брейк танци, състезания и уроци с гости от Украйна и Полша, бодиарт и графити конкурси и целодневно музикално Block парти на открито са на разположение на посетителите в ON! Street зоната. За всички изкушени от бързите скорости, в тази зона е и двукратният европейски шампион по дрифт Алекс Язов – Матрицата. Той, заедно с колегите си от Mirafiorri team, ще представят невероятното авторско шоу „Дрифт анархия“, а късметлии ще могат да се возят с тях в дрифт автомобила.

Drift

снимка: ПР

Почитателите на компютърните игри могат да мерят сили на високотехнологични машини в отворени турнири на площ от над 4500 кв.м. по FIFA 17HearthstoneDota 2, LoLCS:GO или да срещнат най-добрите от югоизточна Европа, пристигащи у нас за най-значимото първенство по еспорт в региона, на което България е домакин – ESL Southeast European Championship с общ награден фонд от 10 000 Евро. Към мега-фенщината по въображаемия свят на игрите към ON! Gaming зоната се добавят и 200 маси с най-хитовите заглавия сред настолните игри, сред които безспорните бестселъри Dixit, Игра на Тронове, Каркасон, Кодови имена, Концепт, Катан и много, много други. 

Bodyart by Hype All Night

снимка: ПР

Advertisement

Над 200 превъплъщения в герои от комикси, книги, филми и игри, вдъхновени от японската поп култура ще могат да видят посетителите на фестивала на най-голямото събитие за манга и аниме култура в България – форумът на Анимес Експо, който се провежда на ON! Fest в ON! Anime зоната. Специален фото кът дава възможността на всеки изкушен да се озове виртуално в магичния свят на игрите, а уроци по изключително нашумелия, съвременен стил в корейските танци, кей-поп, предлага на любопитните нови умения на сцена. Азия гостува на София и със специални фен продукти като бенто боксове – специални японски кутии за обяд и мистери боксове – кутии с изненади микс. Световен и вице-световен шампион по косплей от Италия, Индонезия и Бразилия пристигат у нас да избират най-внушителното българско превъплъщение, което ще изпрати щастливеца на най-значимия и голям форум по косплей в света – Japan Expo 2018, провеждащ се в Париж идната година. Лекции и демонстрации за изработка на специални атрибути към костюмите като брони, оръжия и корони, умни трикове при грима и прическите, както и актьорско превъплъщение и изпълнение на сцена придружават двудневната програма на фестивала.

Cosplay Kicka

снимка: ПР

За културния феномен на влогърството или как за 24 часа се правят 50 000 гледания на собствено авторско клипче в Интернет ще ни представят най-силните в тази област в България – момчетата от ПАКТА. Освен да споделят опит, разкажат своята вълнуваща история и да отговарят във видео в реално време на предизвикателства от публиката, те ще честват и своя втори рожден ден, стремейки се да бият своя собствен рекорд от 3000 гости за първия си рожден ден. Отворена сцена и за нови таланти във влогърството предлага ON! Fest в новосъздадената си ON! Tube зона.

Iliko Iliev 5

снимка: ПР

Уникална дръм-машина, която се активира и създава музика под стъпките на брейк танцьори; уроци по Dj продуциране; VR графити; гийк сцена с музикални изпълнения по теми от игри и много награди очакват посетителите на адреналинния уикенд в София на 24-ти и 25-ти юни в Интер Експо Център.

Advertisement

Професионалната конференция Game Dev Summit, също част от програмата на ON! Fest, среща разработчиците на видео игри в България с инвеститори, създатели и търсачи на таланти от цяла Европа. В специалния сегмент „Games Made in Bg“ могат да се видят над 20 студиа, работещи в сектора у нас,  а Каталин Бунариу от румънския акселератор за гейм разработчици Carbon ще сподели ценен опит за това как независимите разработчици да развият проектите си до успешни продукти.

Пълната програма на събитието, можете да следите тук: http://onfest.org/program.php

Билетите за двудневния фестивал за градска култура са в предварителна продажба тук: http://onfest.org/tickets.php.

Continue Reading
Advertisement