Connect with us

Култура

Томове от по 1200 страници с ноти идват за Властелина

Avatar

Публикувано

на

LOTR TTT PressPhoto01

снимка: PR

Остава точно месец до завръщането на шедьовъра TheLordoftheRingsinConcertу нас. Двете кули /TheTwoTowers/ е един от любимите на феновете на трилогията заради многото битки и музиката, която съпътства неизменно най-епичните моменти. Доказателство за  нейната водеща сила са и двата Оскара, спечелени за най-добър звуков монтаж и най-добри визуални ефекти.

Вече започват да пристигат нотите за различните инструменти, които ще бъдат включени в симфоничния оркестър. Те се подготвят лично от Хауърд Шор и са близо 1 200 страници, което обещава една вечер изпълнена с много музика и специални ефекти. И докато на огромния екран се излъчва целият филм, то основната част от „битката“ остава за диригента,, от когото зависи пълният синхрон на над 300-те музиканти и певци с картината.

„Тази част от трилогията съдържа едни от най-емблематичните сцени, Краят е особенограндиозен и всяка нота трябва да си е на мястото, за да изпълни до краен предел сетивата на хората в залата . Това е голяма отговорност и поради  тази причина репетициите за втората част ще започнат малко по-рано от миналогодишните. Ще надградим усещането, затова ще добавим и повече хора на сцената“, заяви Петър Димитров от P&P Events,  чиято е основната заслуга за появата на филм-концертите в нашата страна.

Според организаторите вече са отстранении всички по-дребни проблеми, възникнали миналата година.Столовете на терена ще са от друг тип и ще има достатъчно място за седящите един до друг зрители. Някои от ценовите категории пък са променени спрямо гледната точка към екрана, което означава, че ако искате да сте на същото място, на което сте били миналата година, е възможно билетът да струва по-малко.

Билети на цени от 60 до 120 лв. могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, касите на EasyPay, билетен център НДК и касите на Арена Армеец.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement