Connect with us

Lifestyle

Топ съвети за красива и модерна визия 2020

Avatar

Публикувано

на

Устойчивата мода е постоянен тренд, посоката на лятото е естествен грим, мокър ефект и аксесоарите в косите, а цветовият анализ е сред първите стъпки за създаване на личен стил.

Първото издание на уебинара COLOR ME BEAUTY представи водещите тенденции в красотата. Лекторите – популярни професионалисти в сферата на модата, цветовия анализ, грима и прическите споделиха актуални съвети за сезон пролет-лято 2020. Как да ги приложим в ежедневието си, запазвайки своята индивидуалност – представи дамският екип, събран за събитието специално от дизайнера и основател на модния бранд AndyVil – Пламена Вияреал.

Основен тренд остава устойчивата мода. В ситуацията, в която се намираме след всички извънредни мерки, това съвсем логично не е поредното co-friendly явление. Всички световни марки се фокусират именно върху т.нар.  sustainable fashion. Най-общо това са дрехи, обувки и аксесоари, които са произведени, продадени и използвани по възможно най-устойчив начин в екологичен и социално-икономически аспект.

Тези продукти са с перфектни кройки и дизайн, които предполагат дългия им живот. Затова именно устойчивата мода с класики като тренча, денима, ризите и костюмите са сред най-горещите тенденции за сезона“, подчерта дизайнерът Пламена Виярел.

Как обаче да подберем подходящите нюанси в гардероба си спрямо нашия личен цветови тип? „Никога нямаме втори шанс да направим първо впечатление“ – сентенцията, завещана от вечната Коко Шанел, намери по време на събитието своя любопитен прочит през призмата на цветовия анализ. Според имидж консултанта Ивета Христулева, сертифицирана от английската школа Color me beautiful, основно правило, че „цветовете, които имаме върху себе си трябва да са в синхрон с цветовете, които носим… и  да подберем най-подходящите за нашето лице, така че те да ни подчертават“. Важен момент в избора на подходящите за нас цветове е да следваме гамата на лицето си и внимателно да подбираме нюансите, които са близо до него, напр. на блузата, шала, шапката, грима.

Направете си експеримент, когато избирате дрехи, и ги сложете до самото лице, защото така виждаме кое ни освежава. В много моменти лицето грейва или става сивкаво и бледо, което ни подсказва дали даден цвят е подходящ за нас“, споделя за тайната на цветовия анализ Ивета Христулева.

Как да почертаем индивидуалното си излъчване чрез грима? „Следвайки естествената линия на лицето си!“, категорична бе кино гримьорът Грета Великова. Тя разкри някои от професионалните си трикове в макиажа специално за участниците в уебинара, „защото може много дребни точици грим да направят чудеса с лицето“, сподели Грета Великова.

Advertisement

· Хидратирайте зоната под очите три пъти повече от останалите части на лицето, защото тя най-много може да ни издаде, ако не сме достатъчно отпочинали;

· Инвестирайте в професионални процедури за лице, вместо в многобройни скъпоструващи козметични продукти;

· За да прикриете успешно сенките под очите, първо нанесете цвят, с който да неутрализирате тъмните кръгове, а след това ги изсветлете с друг нюанс коректор;

· Можем да озарим лесно и бързи лицето си дори и без фон дьо тен, като нанесем няколко точки коректор в зоната около скулата, носа и под устните;

· Свеж вид ще постигнем и като нанесем руж в естествен розов нюанс, защото това е цветът на кръвообращението и здравословния външен вид.

Advertisement

Как да бъдем модерни с избора си на прически, цветове и разнообразен стайлинг представи фризьорът Мария Маркова. Сред най-актуалните тенденции в косите за сезон пролет-лято тя открои:

· Дължините варират от много къси, тип „пикси“, до ултрадълги коси, при които модерни са невидимите пластове;

· При цветовете комбинациите са по-семпли – комбинирайте най-много един или два цвята в косата;

· Забравяме за обема в косите през този сезон и залагаме на опашките ниско долу, мокрия ефект и аксесоарите в косите. Естествените цветя в косите ви гарантират очарователна визия.

Събитието COLOR ME BEAUTY очерта тенденции, които предизвикаха и много въпроси сред участниците. „Какво трябва да доминира във визията ни – облекло, прическа, грим или да заложим на определени цветове?“. Панелистите в уебинара – Пламена Вияреал, Ивета Христулева, Грета Великова и Мария Маркова се обединиха единодушно около отговора, че за добрия външен вид са важни балансът и хармонията, но ако успеем да комбинираме няколко акцента, можем да постигнем наистина впечатляваща визия.

Advertisement

Големият интерес към събитието провокира организаторите да планират и второ издание на уебинара, а първото може да гледате ТУК.

Continue Reading
Advertisement