Connect with us

Кино

Тор: Рагнарок бележи най-касовата октомврийска 3D премиера на всички времена

Avatar

Публикувано

на

През изминалия уикенд Тор: Рагнарок нахлу в киносалоните и без проблеми оглави родната боксофис класация. Третото самостоятелно приключение на Бога на гръмотевиците във филмовата вселена на Марвел регистрира резултат от 29 353 зрители и 334 328 лева, което е най-касовата октомврийска премиера на 3D филм у нас на всички времена.

Подобрявайки предварителните прогнози на специалистите, Тор: Рагнарок отбеляза рекорден премиерен уикенд за месец октомври и в почти всички международни пазари, като изключително забавният и развлекателен филм на Тайка Уайтити е регистрирал приходи от 107,6 милиона долара. Постижението на Тор: Рагнарок е с 4% по-голямо от това на Пазители на Галактиката Vol.2 и с 22% по-голямо от дебюта на Доктор Стрейндж за същия брой пазари. Също така, Тор: Рагнарок се справя по-добре и от своя предшественик Тор: Светът на мрака с впечатляващите 34%, което е една от най-големите разлики в резултатите на втори и трети филм от поредица.

 

В Тор: Рагнарок, лишен от всемогъщия си чук и попаднал в плен в далечния край на Вселената, Тор се оказва в шеметна надпревара с времето. Той трябва да се върне в Асгард навреме, за да предотврати Рагнарок – моментът, който ще разруши дома му и ще заличи асгардската цивилизация. Този момент е старателно подготвян от всемогъщата и безскрупулна богиня на смъртта – Хела. Преди да стигне до Асгард обаче, той ще трябва да оцелее в смъртоносна гладиаторска битка, която ще го противопостави не на кого да е, а на някогашния му приятел и колега Отмъстител – Невероятния Хълк.

Режисьор на Тор: Рагнарок е Тайка Уайтити. Крис Хемсуърт се завръща като Бога на гръмотевиците Тор, а Том Хидълстън – в ролята на брат му Локи. Към тях се присъединяват Кейт Бланшет, Идрис Елба, Джеф Голдблум, Теса Томпсън и Карл Ърбан, както и Марк Ръфало и Антъни Хопкинс.

Advertisement

Кевин Фейги е продуцент, а изпълнителни продуценти са Луис Д‘Еспасито, Виктория Алонсо, Брад Уиндербаум, Томас М. Хамер и Стан Лий. Филмът е по идея на Крейг Кайл, Кристофър Йост и Ерик Пиърсън, а сценарият е дело на Ерик Пиърсън.

Тор: Рагнарок e вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement