Connect with us

Интервю

ТОТО пред bTV: Трагедиите ни направиха по-силни като група

Avatar

Публикувано

на

TOTO POSTER BG 4

Музикантите от легендарната рок банда, които ще свирят у нас на 28  юни в зала “Арена Армеец”, приеха единствено екипа на „Преди обед“ в началото на световното им турне в Манчестър.

„Загубата на барабаниста Джеф Поркаро, който беше с нас от основаването на „Тото“, ни подейства като шок и тогава групата изпадна в дълбока криза. Той ни липсва истински, но ние успяхме да надмогнем загубата и да намерим сили да продължим напред и да се изправим отново на крака“, сподели кийбордистът и вокал на „Тото“ Дейвид Пейч в ексклузивно интервю за „Преди обед“, организирано от Loud Concerts.

Първата част от разговора с музикантите от бандата ще бъде излъчено в сутрешното предаване на bTV във вторник, 2 юни.

Журналистът Цвета Атанасова и операторът Георги Георгиев бяха единствените български журналисти, допуснати до бекстейджа, преди концерта на Тото в Манчестър.

Легендарната американска група „Тото“ има 17 студийна албума, над 35 милиона продадени диска в цял свят и 7 награди „Грами“. Парчетата им „Rosanna”, „Africa“ и „Hold the line” са безспорни хитове, които не само ги правят големи звезди, но с тях завинаги попадат в сърцата на поколения меломани. През 38-годишната си история, момчетата от Лос Анджелис опознават отблизо голямата слава, парите, пълните с екзалтирани фенове концертни зали, но и преминават през ада – арести, проблеми с наркотиците, творческо безсилие, раздели, непрестанна смяна на фронтмените, тежка диагноза, смърт. Всичко това ги прави по-силни и днес се завръщат със световно турне и нов албум, за да докажат, че са по-зрели и по-добри отвсякога. Китаристът и вокал Стив Лукатър, кийбордистът Стив Поркаро, вокалът и кийбордист Дейвид Пейч и баситът Дейвид Хънгейт ще се качат отново заедно на една сцена след цели 33 години.

„Тото“ се срещнаха с екипа на „Преди обед“ час преди да се качат на сцената на O2 Apollo в Манчестър. Концертната зала в стил ар деко е открита през 1938 г. и е място със стари традиции, посрещало през годините най-големите имена от британската и световна музикална сцена. Двучасовият гиг в английския град бе третото шоу от голямото турне на „Тото“, което ще мине и през зала „Арена Армеец“ в София на 28 юни.

Advertisement

Кийбордистите Стив Поркаро и Дейвид Пейч, които част от „Тото“ от самото основаване на групата през 1977 г., споделиха пред журналиста Цвета Атанасова и оператора Георги Георгиев кога са се сблъскали за първи път със славата, кои са били най-големите им предизвикатества през годините, какво ги събира заедно след множество раздели, как се отразява на успеха им непрекъснатата смяна в състава и какво знаят за българската музика.

„Винаги има предизвикателства. Понякога промените са за добро. Но по време на първите ни четири албума имахме невероятно добра химия помежду ни и ни беше много трудно, когато трябваше да сменим фронтмена ни Боби Кимбол. Стори ни се лесно да сменяме вокалите, но за съжаление феновете ни не успяха да свикнат толкова бързо с промените в групата“, споделят още прочутите музиканти за трудните периоди в дългата история на бандата.

По новия албум „Тото XIV” музикантите работят много усилено, а основен вокал в него е завърналият се фронтмен Джоузеф Уилямс. Рокаджиите споделиха още, че са изключително щастливи, че отново са влезли в звукозаписното студио след близо 10-годишна пауза и че могат да зарадват почитателите си с чисто нов репертоар.

Нека припомним, че билетите за концерта на ТОТО в София са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Технополис, Техномаркет, а ценовите категории на билетите са 60, 70, 80, 90 и 110 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement