Connect with us

Литература

Третата „Книга за татковци” е вече на пазара

Avatar

Публикувано

на

KORICA_Unki i VelikaniteIMG_0021След успеха на първите две книги за татковци, авторът на Унки Марлюнки е готов с нова порция приключения. Третата книжка от поредицата се казва „Унки и великаните” и в нея авторът Иван Раденков ще ни срещне с нестандартния изобретател Просперо, една „очарователна“ мечка, два-три великана и една зеленуково-плодова мистерия, която доста ще поизпоти славния детектив Унки Марлюнки. Джони Марльони и неговите приятели ще преживеят една седмица в гората на зелено училище, която едва ли ще забравят някога.

Авторът ще накара читателя да играе и изобретява докато чете, а по средата на книжката малките читатели ги очаква и мъничък екшън-комикс.

Забележителното е, че илюстрациите към трите книги за татковци ще бъдат разпродадени благотворително в подкрепа на малката Лили – момиченце, което се бори с тежката диагноза спинална мускулна атрофия СМА. Така че, ако искате да я подкрепите, ще може да избере от 200 оригинални илюстрации, създадени от художничката Лили Ламер. С картинка може да се сдобиете на определена от вас цена на 14 и 15 февруари 2015 в къщата на БРИГАДА (Bworks, ул. Ивац Войвода 10, София).

А премиерата на „Унки и великаните” е на 15 февруари 2015 от 14 ч., (отново на същото място), когато ще можете да поговорите с автора, да чуете лично от него някои от историите и естествено, да се сдобиете с автограф!

През тези два дни в къщата ще можете да се насладите и на музикална програма, арт базар и работилница за подаръци, всички обединени от желанието да вдъхнат повече надежда на малката Лили.

На арт-базара ще откриете творби от добре познати автори:
Снежинка Илиева – бижута
Вероника Борисова – натурална козметика
Zaiot – рисунки, фотография, аксесоари
Sito Studio – сериграфия
Работилница Пункт – дървени играчки
Велислава Неделкова – бижута/микро макраме
Nir Vena – скулптури и лампи

Advertisement
Continue Reading
Advertisement