Connect with us

Култура

Три момичета обогатиха Plovdivlit с есета, разкази и поезия

Avatar

Публикувано

на

Marinela Getova

Маринела Гетова, която учи в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, признава, че най-голямата й страст е писането на есета. Обича да чете всичко, което я докосва емоционално и й помага да израства творчески. Участвам в курса по Творческо писане на Дружество на писателите.

Разказите на младата Мирослава Атмаджова крият удивителен творчески заряд. Те са заредени с енергия и познание за света, които са впечатляващи за възрастта й. Дарбата й на разказвач е несъмнена. Тя умее да създава запомнящи се образи, с колоритни, обемни щрихи, да разгръща плътно повествованието, наситено с психологизъм и ненатрапчива ирония и с лекота да води читателя към зоната на философските си тайни. Разказва занимателно, но прозата й е многопластова, със силни невидими течения.

В момента младата авторка подготвя дебютния си сборник с разкази.

Младата Пламена Колчакова  е студентка по Българска филология в ПУ “Паисий Хилендарски”. Тя признава, че за нея поезията се е родила от музиката.  „Добрата игра на думи се превърна от забавление в предизвикателство, от усамотение в лек за душата“, заявява поетесата.  А стиховете й са потвърждение на думите.

Маринела Гетова

Advertisement
Continue Reading
Advertisement