Connect with us

Музика

Уникален винтидж шоу-спектакъл ще почете паметта на популярния импресарио Георги Ковачев

Avatar

Публикувано

на

picture

На 19.11.2015. в Sofia Live Club ще се проведе интересен, различен и уникален по рода си концерт, част от проекта “Незабравимите” – дело на пеещата актриса Ралица Бежан. Събитието е в памет на баща й – незабравимия Георги Ковачев, музикант и импресарио,

създал и акомпанирал шоупрограми с Леа Иванова, Камелия Тодорова, Маргарита Хранова, Йорданка Христова, Тончо Русев, Ставри Калинов, Астор, Тодор Колев, Нели Рангелова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов и още много известни и неизвестни български артисти. Организираният в негова чест концерт „Незабравимите“ е част от един по-голям проект, включващ поредица от събития, които имат за цел добре забравените български шлагери да придобият  нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорския поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура.

На 19.11., песните от 30-те до 80-те, изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Лиана Антонова, Мими Николова, група „Домино”, Тодор Колев и др., ще бъдат представени от Ралица Бежан – вокал, Калин Жечев – пиано, Димитър Сираков – контрабас, Денис Гоев – тромпет, Ивелин Иванов – акордеон, Лазар Бенов – ударни и др.  Водещ на събитието ще е актьорът Георги Грозев. Носталгична и не по-малко вдъхновяваща за младите нотка ще бъде фактът, че някои от старите изпълнители ще присъстват като специални гости на самия концерт.

Сред музикалните изненади ще бъде и небезизвестният и ексцентричен Стоян Роянова Я-Я, който ще спечели сърцата с майсторлък на  кларинет и саксофон. На концерта ще пеят и очарователните  „Тhe Scarlett Sisters“.

Публиката ще се докосне и до осъвременения чар на суинг културата и страстното танго, посредством танците на професионалистите от формации Lindy Hop и Tango&Pepper Studio, в които всеки желаещ може импровизирано да се включи.

Advertisement

За ценителите на фотографското изкуство ще има интересен паралел между „Стара София“ и съвременна София, като лицето на столицата от новия век ще бъде показано от талантливата млада фотографка Елина Нинова. Представителят на една от най-старите фотографски фамилии – Николай Трейман, ще прави на място уникални ретро снимки на всеки желаещ. За автентичната ретро среда ще се погрижи и Деница Аргиропулос. Така, че извадете от раклата на баба си шапката с воалетката или цилиндъра на дядо си и обуйте обувките за танци за един скок във времето, където думите „джентълмен“ и „дама“ са обръщения.

Ралица Бежан е възпитаник на НАТФИЗ. През 1997 г. завършва висшето си образование със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ при проф. Крикор Азарян, доц. Тодор Колев и Николай Поляков.  Лицето й е познато от множество реклами, кино и телевизионни продукции („Стъклен дом”, „Столичани в повече“,  „Къде е Маги“ и много други)

Няма как да не разпознаете кадифения й глас, който звучи в до болка познати сериали като: „Женени с деца”, „Семейство Флинтстоун”, „Две момчета и едно момиче”, „Живот след развод”, „Моите мили съседи”, „Малки, сладки лъжкини“ и др.

 

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement