Connect with us

Lifestyle

Учене и забавление за малките принцове и принцеси

Avatar

Публикувано

на

„Les Petits Princes”, първата френска детска градина в София, предлага на своите възпитаници на възраст между 1 и 6 години специален метод на обучение, основан на индивидуален подход към ритъма на всяко дете.
Обучението в детската градина е изцяло на френски език и окуражава интелектуалното и физическо развитие на децата чрез голям избор от дейности, за което свидетелства и широкият спектър на персонала. Екипът включва: директор (французойка – г-жа Доминик Мари), асистент (франкофон), 4 възпитателки (французойки и франкофонки), психолог (франкофон) и медицинска сестра (французойка).
Освен занятията по психомоторика и ателиетата по ръчен труд, програмата в детския център включва и допълнителни занимания с музикант, преподавател по танци, учител по конна езда и инструктор по плуване.
Два пъти седмично – в понеделник и четвъртък – децата се забавляват с часове по музика по метода Орф с преподавател Даниела Видев. Системата Орф се използва широко в детското музикално творчество като подход към развитието на музикалността на децата. За целта се използва широк оркестър от детски ударни инструменти, дървени и метални пръчици, пластинки, барабани, дайрета, триъгълници, кастанети, гонг, маракаси и др.
Във вторник програмата е разнообразена с часове по танци с Памела Бутилие – танцьор и хореограф, възпитаник на Парижката висша национална консерватория за музика и танц, съосновател на танцова компания в Шанхай.
В сряда възпитателките водят децата на езда в конната база в Драгалевци. За малчуганите контактът с конете е не само забавен, но и изключително полезен. Той е средство да изградят характера си по начин, който след това им помага да се справят с предизвикателствата в различните сфери от живота. Когато децата се учат да яздят и тренират коне за първи път, те правят много грешки и бързо се научават да не ги повтарят.
В петък децата разполагат с 45 мин да се порадват на водата с инструктор по плуване в страхотния басейн на Earth and People Hotel & SPA.
Детски център „Les Petits Princes” се намира в подножието на Витоша, на място в близост до природата, а съвсем скоро ще осигурява и транспорт за децата. В допълнение към чистата природа и игрите на открито „Les Petits Princes” предлага на своите възпитаници и био храна, за да осигури здравословно израстване на малките франкофони.

Continue Reading
Advertisement