Connect with us

Lifestyle

Училище за гримьори отваря врати у нас

Avatar

Публикувано

на

IMG 1794

 Снимки: Георги Малев

Първото по рода си училище за гримьори отваря врати у нас от септември. С това начинание се е заела топ гримьорката Диана Стоенчева. 29-годишната дама има богат опит в make up изкуството зад граница, като досега тя е работила главно в Англия, където е и завършила престижната London School of Makeup с дипломи за Beauty, TV и Media грим със специализация в Дубай. Богатият си опит и професионализъм тя е готова да предаде и на млади таланти, които искат да се развиват в професията.

За да представи училището си за гримьори, Диана засне фотосесия в процес на работа. Моделите, които се включиха в проекта са носителката на титлата „Мис Вселена България 2012“ Жана Янева и финалистката от риалити формата „Мис България 2013“ Ашли Кейн. Кадрите са реализирани в студиото на учебното заведение.

„Реших да отворя The Makeup School в България, тъй като в страната ни няма училище, което да предоставя на студентите си международно признато ниво и система на обучение, което дава възможност за истинска кариера в гриморското изкуство“, казва за начинанието си Стоенчева.

img_1941

Идеята за училището й хрумнала по време на еднодневните грим семинари, които организира в Пловдив и София. „Доста от момичетата ме питаха дали организирам професионални курсове и видях че и у нас имаме нужда от професионално училище за гримьори на световно ниво“, обобщава идеята си нашенката.

„Професията гримьор е все по-актуална и търсена и аз искам да предложа тънкостите на тази професия, подплатени със световно признат сертификат. Правя го по аналог на училищата в Лондон и Дубай в които съм се обучавала и преподавала. Обучението преминава по програмата на IMA (International Makeup Accosiation) – Международна Асоциация по грим, която има училища в Лондон, Бирмингам, Дубай, Москва, Гърция, Испания, скоро и в Нова Зеландия и Китай. Родните студенти, които се запишат в The Makeup School ще имат възможността да полагат изпита си пред преподаватели от IMA, Лондон. При успешно взет изпит се издава сертификат от престижната организация.

За петте си години стаж в макияжа Диана Стоенчева може да се похвали с не малко успехи, за които някои гримьори мечтаят цял живот. Българката е имала възможността да бъде един от топ гримьорите на Седмицата на модата в Лондон (London Fashion Week), работила е също така за Amanda Wakeley Bridal Show и десетки тв реклами и предавания, сред които рейтинговото Place In The Sun. Стоенчева е гримьор и по кампании на бранда Armani Exchange, нейн грим е красял и корицата на много английски списания, сред които Style Birmingham. Неотдавна пък я канят да подготви макияжа за участничките в актуалния Britains Next Top Model

Advertisement

Творческата й дейност се изразява и в работата й с популярни личности, сред които са имената на Шерил Коул от женската формация Girls Aloud, носителката на титлата „Мис Англия“ Даниел Лойд, която също така е една от футболните съпруги в Обединеното Кралство и риалити звезда. Талантливата ни гримьорка е работила и с рок бандата The Vamps, която има над 3 милиона последователи в Twitter.

Амбициозната дама се занимава професионално с грим от 5 години. Обучава бъдещи гримьори в Дубай през последните 3 години, както и в школата Birmingham and London. Работила е също така и с благотворителни организации, където преподава уроци по грим за раково болни жени. „Силно вярвам , че каквато и професия да упражняваш, винаги има начин да даваш на обществото и на хората около теб, а не само да взимаш. Вярвам, че грима дава свобода и сила и всяка модерна жена би трябвало да знае как да го използва“, казва Диана Стоенчева.

Continue Reading
Advertisement