Connect with us

Спорт

Фабиан Канчелара се готви да „превземе“ Фландрия за четвърти рекорден път

Avatar

Публикувано

на

Във втория епизод от поредицата „По стъпките на Фабиан“, който ще се излъчи по Евроспорт 1 на 31-и март (четвъртък) от 11:15 ч., точно преди първия за деня етап от „Три дни на Де Пан“, легендарният Фабиан Канчелара ще запознае отблизо зрителите с ключови моменти от участията си в Обиколката на Фландрия през годините. Освен досегашните постижения на колоездача, зрителите ще видят и подготовката на швейцарската звезда за последното в кариерата му издание на надпреварата.

 

Звездата на Трек-Сагафредо даде блестящ старт на сезона с победата си на „Страде Бианке“ в Италия. Сега Канчелара ще съсредоточи силите си върху четвърта, рекордна победа в Обиколката на Фландрия. Състезанието ще се излъчва на живо по Евроспорт 1 на 3 април (неделя) от 15:00 ч.

 

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Fabian Cancellara_1[/media-credit]

Във втория епизод на „По стъпките на Фабиан“ зрителите ще надникнат и зад кулисите на състезанието „Гран При Е3“, което се проведе на 25-и март. В него Канчелара имаше проблем с колелото, но въпреки това успя да завърши на четвърто място.

Advertisement

 

„Обиколката на Фландрия е трудна надпревара, трябва да си тактически подготвен. Очаквам състезание с много тактически ходове“, споделя Канчелара за предстоящата класика. „И двамата с Том Боонен знаем, че имаме шанса да спечелим Обиколката на Фландрия за четвърти път. Така бихме постигнали нещо невиждано в колоезденето до момента. Разбира се, и двамата имаме тази цел и мечтаем да я изпълним. Работих усилено, за да се подготвя за състезанието“, каза още Канчелара.

 

„По стъпките на Фабиан“ следва последните моменти от професионалната кариера на звездата на колоезденето, който вече обяви, че ще сложи край на 16-годишната си кариера като част от един от най-известните отбори.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement