Connect with us

Музика

Фадо звездата Карминьо с концерт у нас

Avatar

Публикувано

на

Carminho01

Carminho, снимка: www.torresdistrib.com

Наричат я Карминьо, но истинското й име е Мария Кармо Карвало де Андраде. Наричат я Карминьо, когато пее онова нежно и прекрасно фадо, което бърка дълбоко в душата и разтърсва всичките чувства. Карминьо звучи и галено, и емоционално, каквито са нейните песни. Това име само преди няколко години доби изключителна популярност в Португалия, а вече е известно и на цяла Европа. Фадото има нова звезда!

Карминьо ще пее за българската публика на 2 декември в зала 1 на НДК от 19,30 часа. Тя е наистина родена е през 1984 г. в Лисабон в семейство на музиканти. Нейната майка – Тереса Сикуейра е фадо певица и малкото момиче израства, слушайки нейната музика и пеейки фадо още от тийнейджър.

Карминьо издава първия си албум „Фадо“ през 2009 г. Това е един от най-аплодираните дебюти в новата история на най-португалския музикален жанр, жанр, който направи Амалия Родригеш и Мариза най-слушаните в света португалки. Това обаче беше фадото на Карминьо, на онази, която от най-ранна възраст е слушала записите на родителите си, която е свидетел на събирането на фадо певци в собствената си къща и която, все още тийнейджър, започва да пее в таверната Ембучадо. Песента „Perdóname“, изпята с испанеца Пабло Алборан, бързо става сингъл номер едно в испанските класации, а в Португалия Карминьо вече се ползва със статут на звезда. Нейният албум беше един от най-очакваните албуми на новото поколение фадо певци. Само че тези, които вече бяха чували Карминьо и знаеха за таланта й, трябваше да почакат мъничко докато тя приключи дипломирането си, докато пътува по света и докато тя не разбере коя е тя самата в действителност.

Малко след това – през 2012 г., избухва вторият албум – „Алма“ (душа), а Карминьо вече е завладяла сърцата на публиката. И този албум отново е съчетание на кавъри на известни португалски песни, създадени от певци, като Амалия Родригеш, Мария Амелия Проенца, Фернанда Мария, но и песни, написани от великия бразилец Чико Буарки и Виниций де Мораес – един от бащите на Bossa Nova, както и по-съвременни оригинали. И двата диска притежават златен и платинен статус в Португалия, продавайки по над 50 000 копия.

И вратите на света вече са отворени за нейния талант!

Музиката на Карминьо е смес от минало и настояще, една уникална емоция, изпята от един от най-изявените и прочувствени гласове. Фадото в нейно лице е в своя разцвет.

Advertisement

Сега младата звезда започва второ световно турне, благодарение на което ще имаме привилегията да я гледаме. Концертът е организиран от продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“, а билети се продават в системата на Ивентим и на касите на НДК.

Continue Reading
Advertisement