Connect with us

Музика

Фанданго и Теди Кацарова специални гости на „Откритие 2015“

Avatar

Публикувано

на

Teddy katsarova 2

Поп певицата Теди Кацарова, която от няколко години отново радва с присъствието си на българската музикална сцена и рок бандата „Фанданго”, чийто най-нов албум „КАКТО ПРЕДИ” е сред петте номинирани за БГ албум на годината на тазгодишните музикални награди на БГ РАДИО, са българските звезди, които ще участват като специални гости в 24-тото издание на Международния музикален фестивал „Откритие2015”. На 16-ти Май пред варненска публика Теди ще представи най-доброто от последния й албум „Преродена”, който е пети в нейната кариера и излезе в края на 2014 г. За създаването му Теди разказва: „ Почувствах се в нов етап от живота си и всичко ми върви много по-леко отпреди. Преоткрих себе си в един по-различен музикален стил – акустичен. Смених коренно посоката, заобиколих се с много добри музиканти – прекрасен екип, с който направихме хубави песни, които изпълнявам с голямо удоволствие”.                                

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Tedy Kazarova (Medium)[/media-credit]

                                                                                                          

Зад гърба си младата и чаровна изпълнителка с голяма усмивка има вече 20-годишна кариера на музикалната сцена. Миналата година певицата я отпразнува със стилен концерт, събрал най-големите й хитове. През годините с големия си чар и кадифен глас, Теди Кацарова покори не само родните меломани, но и скандинавската публика. След успешните й музикални проекти във финландия и Швеция, след изявите й като композитор на песни, след появата си като телевизионна водеща в предаване за музика и след като дори издаде кулинарна книга, сега певицата работи по заснемане на видеоклипове към петия си албум.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“960″]Fandango[/media-credit]

2014 година беше много успешна и за рок-бандата Фанданго. След 10-годишно затишие и в напълно обновен състав, през март миналата година групата зарадва почитателите на качествения БГ рок с новия си албум „Както преди”. Фронтменът Христо Стефанов и новата му компания – китаристите Йордан Йорданов и Детелин Йосифов и барабанистът Христо Коев създадоха един наистина добър проект, който беше номиниран в категорията БГ АЛБУМ за годишните музикални награди на БГ РАДИО 2015 и се класира за финалния вот, в който слушателите ще изберат победителите във всяка категория.

На 16 Май за варненската публика ще пее и най-романтичният глас на България – Стефан Митров. Той също е поканен в рециталната програма на Международния музикален фестивал „Откритие 2015” и ще представи чисто нова песен, която носи заглавието “Сън”. Композицията е по музика на Доно Цветков и текст на Петя Йорданова.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement