Connect with us

Галерия

Фелия Барух среща бокса и фотографията в своя самостоятелна изложба

Avatar

Публикувано

на

3

снимка: Фелия Барух

В рамките на изложбата ще бъде представена и едноименната фотокнига.

На 9 юли в галерия КО-ОП се открива самостоятелната фотографска изложба Palermo. Box. Me. на Фелия Барух. Експозицията ще може да бъде видяна в рамките на един месец до 6 август, а основната ѝ тема е вътрешната борба на човек и пътя, който понякога се налага да извървим, за да се съберем със собственото си Аз.

“Главни герои” в Palermo. Box. Me. са боксът и фотографията, които на пръв поглед  нямат много общо. Но там, където има хора, които да обменят своите човешки истории и емоции, винаги има пресечна точка помежду им. И тъкмо личната история на фотографката Фелия Барух, разказана през обектива ѝ, успява да приближи спорта и изкуството, с поредица от естетски кадри, представени в изложба, и във фотокнига.

Фотографиите на Фелия Барух разказват красиво и смело за пътя, срещата, раздялата, а “декорът” е един непознат град на един стар остров, който успява да ти свали гарда тогава, когато си го вдигнал най-високо. Това е история, в която всеки може да се припознае, затова е универсален посланик на любовта към спорта и изкуството и на всички прекрасни начини, по които те влизат в живота ни, за да ни провокират, окрилят и спасят, когато се налага.

Advertisement

По време на Palermo. Box. Me. ще се организира и специалното съпътстващо събитие Между въжетата: Бокс в парка, което кани в парка Заимов на 12 и 13 юли всички, желаещи да научат малко повече за бокса. Събитието се организира съвместно с Боксов клуб „Балкан“ и е част от програмата за „Социални иновации“ на Столична община. Освен демонстрации на истински боксов ринг организаторите предвиждат безплатни уроци за деца. Идеята на инициативата “Фотография и бокс срещу насилие” е стара като света и също толкова проверена: най-мощните противодействия на насилието и агресията са спортът и изкуството. Акцията е ориентирана и към социално слаби деца и младежи от маргинализирани групи, които ще могат да получат първите си безплатни уроци по бокс и фотография, с надеждата те да не са им последните и да бъдат привлечени към изкуството и спорта.

Какво: Palermo. Box. Me. – фотографска изложба и фотокнига
Кога: 9 юли – 6 август
Къде: галерия КО-ОП, бул. “Янко Сакъзов” 17 (до Кукления театър)

Фелия е родена в София, живяла е в Белгия, Мексико и Испания. Учила е архитектура и фотография в Мадрид. Куратор е на фестивал ФотоФабрика от създаването му и е основател на „Черната кутия на Фелия Барух“.

Изложбата и фотокнигата Palermo. Box. Me. са резултат от арт резиденция на Фелия Барух в Палермо, Сицилия през 2018 г. и 2019 г.

Очаквайте още подробности за следващите събития в рамките на фестивал ФотоФабрика. Повече информация може да откриете на www.fotofabrika.org.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement