Connect with us

Джаз

Фестивалът ще се проведе на 3, 4, 5 юли в Южен парк 2

Avatar

Публикувано

на

JoseJames

Jose James, снимка: PR

Юли се очертава да бъде щедър на емоции и музика, а A to JazZ Festival ще събере палитра от невероятни музиканти, които неуморно ще поддържат тридневната магия на джаза. Мястото – Южен Парк 2. Датите: 3, 4 и 5 юли. След като стана ясно с кого ще ни срещне първия ден от фестивала,  е ред да разберем и артистите, които ще се качат на сцената на A to JazZ през втория и третия ден от фестивала.

Четвърти юли, се очертава да бъде най-приятната лятна събота, прекарана далеч от морето. Програмата ще открие едно от най-популярните имена от родната сцена – дуото Sirius & Methodikal Reel Feel, които са причината за гостувания на артисти като Nicolas Jaar, Bonobo, Andreya Triana, Who Made Who и др. DJ дуото ще подгрее публиката с динамичен микс от груви, фънк, хип-хоп, соул и джаз.

[media-credit name=“Zonyo & Friends, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Zonyo & Friends[/media-credit]

Щафетата ще поеме младата формация ZONYO & Friends, които пък ще ви завъртят на музикалната въртележка от латино, джаз, фънк и етно ритми. Вторият ден ще ни представи и проекта Jazzball, дело на барабаниста Христо Йоцов, който ще излезе с отбор музиканти, за да направят съботата още по-джазова.

????????????????????????????????????

Какво е A to JazZ Festival без Белослава и нейната романтика? Магнетичната певица ще излезе на сцената с най-верните си съмишленици и цяла палитра от летни цветове и музика, пълна с истории и приключения.

Advertisement

След много и красиви емоции, денят ще завърши с гениалното изпълнение на един от от най-успешните саксофонисти в света KENNY GARRETТ в компанията на неговия квинтет. От първото си участие с Duke Ellington Orchestra през съвместни проекти със знаменити музиканти като Freddie Hubbard, Woody Shaw, Art Blakey & The Jazz Messengers и Miles Davis, творчеството на Garrett се отличава с много живо, мелодично и специфично звучене. Освен, че за последните 20 години Kenny се изявява като фронтмен, той постепенно започва и да композира музика. С богатото си творчество, съчетаващо класически ритъм енд блус, джаз интерпретации и фюжън, Garrett се утвърждава като изключителен виртуоз, а музиката извира от сърцето му.На тазгодишното издание на A to JazZ Festival, американецът ще излезе на сцената заедно с квинтета си, включващ Corcoran Holt (бас), Vernell Brown (пиано), Marcus Baylor (барабани) и Rudy Bird (перкусии).

[media-credit name=“Kenny Garrett, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“600″]KennyGarrett[/media-credit]

За първи път ще очакваме неделя вечер, 5 юли, с нетърпение. Магията ще започне отново още следобед със Sirius & Methodikal, а след тях на сцената ще се качат Funky Miracle. Младата банда ще демонстрира жесток фънк и усещане за ритъм, а вокалистът Симо Желязков ще ни смае с глас и харизма. Явно момчешките банди напоследък са доста актуални. Още една сполучлива формация, станала любима на българската публика, ще се качи на сцената на фестивала. С непоправим стил, съчетаващ джаз, соул, R’n’B, хип-хоп и атрактивна визия, Bobo & The Gang ще ни потопят в света на музиката си. Последната българска формация от петото издание на A to JazZ Festival е бандата с най-странно име METAФORМОЗА. Трудни за изписване, но лесни за слушане, музикантите-проводници на Духа, както определят себе си,  ще ни подарят експлозивен микс от фънк и джаз.

[media-credit name=“Sirius & Methodikal, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Sirius&Methodikal[/media-credit]

Достоен край на фестивала ще постави изключителния JOSÉ JAMES.  Американецът ще покори хиляди сърца с кадифен тен и магнетично приковаващ глас. С безпогрешнен усет, постоянство, смело сърце и амбиция за създаване на  различна музика, José умело вплита в едно хомогенно цяло нежни вокали, хип-хоп, джаз, соул, R`n`B и дори рок. На сцената на A to JazZ Festival Хосе ще представи последния си албум „Yesterday I Had The Blues: The Music of Billie Holiday”, посветен на 100 годишнината от рождението на легендарнaта певица Били Холидей, която той определя като свой учител.

Входът за A to JazZ Festival 2015 е свободен. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”. Събитието е част от Културния календар на Столична община и под почетния патронаж на г-н Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. Следете подробности около фестивала на: www.atojazz.bg и www.facebook.com/atojazzfestival.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement