Connect with us

Музика

Фестивалът Vola Open Air се завръща за своето пето издание

Avatar

Публикувано

на

На 24-ти и 25-ти юли 2015 г., на връх Околчица в природен парк Врачански Балкан ще се проведе петото издание на фестивала Vola Open Air с подкрепата на Община Враца и дирекцията на ПП  Врачански Балкан.

Към музикалната програма на фестивала, тази година организаторите подготвят и разнородни съпътсващи събития и забавления за свободно време.

Вече са ясни първите артисти от музикалната програма, които ще вземат участие във фестивала.

Голямото чуждестранно име, обявено на тазгодишното издание на фестивала е Marcus Intelex. Известен като артист и диджей, той представя авангарда в музикалния, изпълнен с емоция дръм енд бейс. Начело на легендарния лейбъл Soul:r, той е работил с артисти като Calibre и S.P.Y и целта му винаги е била да прави качествена музика с дълготрайна привлекателност. Сетовете му печелят репутацията на разбирач, готов да експериментира с публиката със свежи, висококачествени селекции от целия спектър на дръм енд бейса.

Друга хубава новина за гостите на Vola Open Air 2015 е, че българската алтернативна група Насекомикс ще представят техния нов албум “Гиганти  и джуджета“.  Както самите те споделят албумът е посветен на невидимия свят – извън нас и вътре в нас и връзката ни с природата. За звукозаписа на вокалите е използвана естествената акустика на чудните места на България.

Advertisement

21-годишната Amy Becker пък ще ни покаже нейната уникална способност да смесва, безупречно селектирани жанрове. Забелязана от 1Xtra в началото на 2012 г., вдъхновена от Oneman, EZ & Toddla T и подкрепяна от Rustie, DJ Haus, Plastician и DJ Q, тя получава пълно признание от някои от най-големите имена в индустрията и се нарежда в челните редици на процъфтяващата бас сцена на Великобритания.

Сред вече ясните гости на фестивала са и “Проект Зората”, които ще ни накарат да се върнем към корените си по един съвременен начин. Младите музиканти имат за цел да използват потенциала на съвременното музикално изкуство, за да дадат гласност на добре подбрани литературни творби от любими български поети като Никола Вапцаров, Гео Милев, Теодор Траянов, Христо Ботев, Иван Вазов и други. А българската млада, но обещаваща група Rebelites, участвала в полуфинала на международния  Rototom Reggae Contest Europe в Прага в конкуренция с още 30 групи от Балканите и Източна Европа, ще ни зареди с слънчево настроение в дните на тазгодишното издание на Vola Open Air.

Двудневни фестивални билети се продават в мрежите на Ивентим и Тикет Лоджик на промоционална цена от 15лв до края на месец май. 

За пълна информация за участниците във фестивала, цени на билети и всички новини около Vola Open Air следете страница на фестивала във Facebook на: www.facebook.com/VolaOpenAirFestival и интернет страницата: http://volaopenair.com

Advertisement
Continue Reading
Advertisement