Connect with us

Lifestyle

„Филип Морис България” с престижна награда за програмата „Забавно лято, Грижовна есен“

Avatar

Публикувано

на

991A7529

снимка: ПР

Програмата „Забавно лято, Грижовна есен” получи наградата за „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“за 2017 г. от Български дарителски форум. Церемонията по връчването на наградите „Най-голям корпоративен дарител” се проведе на 23 ноември в Президентството.

 „Филип Морис България“ ЕООД получава поредното признание за корпоративна социална отговорност. „Забавно лято, Грижовна есен“ се нареди сред отличените участници и в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите за изминалата 2016г.

Благодарни сме за признанието за нашата програма, което допринася за развитието на общностите в тютюнопроизводителните райони в България. Вече 3 поредни години „Филип Морис България“, с помощта на фондация „BCause” изпълнява проекта, обхващащ все по-голям брой тютюнопроизводителни райони в страната. В съответствие със стратегията ни за устойчивост на нашата корпоративна социална отговорност, вярваме, че програмата „Забавно лято, Грижовна есен” ще продължи да се разширява и през 2018-а година.” – заяви Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения във Филип Морис България ЕООД, приемайки престижното отличие.

Програмата се осъществява с финансовото съдействие на „Филип Морис България“ ЕООД и е част от инициативите на Филип Морис Интернешънъл за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общностите в различни тютюнопроизводителни региони и общини в България. От създаването на програмата през 2015-а година, в първия й модул „Забавно лято” са включени вече над 1 000 деца на възраст между 6 и 14 години. Във ваканционните месеци през лятото те посещават безплатна Приключенско-образователна академия, осъществявана в партньорство с Читалище „Бъдеще сега”, Фондация BCause и местната администрация.

През втория модул на програмата „Грижовна есен”, която се провежда през есента, медицински екипи от фондация „Направи добро” на УМБАЛ „Александровска осъществяват безплатни специализирани прегледи. Близо 2 000 души на възраст над 60 години в четири тютюнопроизводителни региона в страната са се възползвали от присъствието на медицинските екипи на място.

Advertisement

През 2017-а година за първи път се провежда и трети модул, насочен към подготовка на млади предприемачи за стартиране на малък бизнес. Обучението е разработено и адаптирано за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителните региони с цел да им бъде дадена възможност за създаване, развиване и реализация на собствен бизнес проект. В края на обучението, селектирани проекти ще получат и финансова подкрепа за осъществяване на своите идеи на практика.

 

Continue Reading
Advertisement