Connect with us

Класическа

ФОРТИСИМО ФАМИЛИЯ представя „Божествена Комедия“ за деня на влюбените

Avatar

Публикувано

на

MihaelaFileva

Михаела Филева, снимка: PR

Предстоящият 14 февруари е нещо повече от ден на любовта и виното, защото Фортисимо Фамилия го превръща и в празник на музиката и словото. „Божествена комедия“ по Данте Алигиери е концерт от тийнейджърската серия на програмата, където актьори и солисти търсят кое е по-въздействащото изразно средство, с което да бъде споделена любовта – песента или поезията.

На сцената отново ще се качи звездата на българския театър – Деян Донков като този път ще му партнира любимата му и в личния живот –Радина Кърджилова. Към тях се присъединява поп принцесата с фантастичен глас Михаела Филева(участва се за втори път в класическите концерти след участието си в „Рицарска история“), а тенорът Илиян Недев се включва, за да забърка и класическото звучене в това необикновено приключение. Публиката ще може да чуе музика от Чайковски, Моцарт, Карл Орф, Рихард Щраус, Джон Уилямс, АВВА и други.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“498″]Untitled[/media-credit]

Историята ще преведе гостите в залата през деветте кръга на Ада заедно с римите на ренесансовия поет Данте Алигиери. Воден от Вергилий лирическият герой ще премине и през Чистилището, за да намери начин на финала да се срещне със своята любима, която го очаква в Рая.

Какво още да очаквате, разберете от видеото на Иван Юруков тук:

Advertisement

Събитието е и във Facebook тук

Билети на касата на Софийска филхармония или онлайн на www.sofiaphilcharmonie.bg

Continue Reading
Advertisement