Connect with us

Класическа

Франческа Патане и Марио Маланини разрешиха публикуване на ексклузивни кадри от първата им репетиция за „Турандот“ в България

Avatar

Публикувано

на

Италианските солисти Франческа Патане и Марио Маланини вече са в България за представянето на суперпродукцията “Турандот” и успяха да направят първата си репетиция с маестро Найден Тодоров и оркестъра на Държавна опера Русе.

Звездите пристигнаха у нас в понеделник следобед, а вечерта вече бяха на сцената за репетиции в отлична форма, изключително отдадени на работата си и без да показват умората от пътя или да натоварват екипа на продукцията с излишни претенции и изисквания.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″][/media-credit]

Единственото нещо, което успя да сподели диригента Найден Тодоров по отношение на Патане след късната и изтощителна репетиция беше “Великолепна певица!”. От ексклузивните снимки от репетицията освен нейния талант обаче, личат класата и красотата на Франческа Патане, която в миналото е работила в Ню Йорк като супермодел. Таланта и професионализма на Маланини не бяха изненада за Найден Тодоров, тъй като са работили заедно по не един успешни проекта и дори неколкократно влизаха в творчески спорове и търсене на най-добрите сценични решения. Маестрото допълни – “Неописуемо щастие за мен е да дирижирам тези два големи таланта и то в една от най-красивите опери на всички времена. Пучини е гений, а “Турандот” е последното му, велико произведение! Щастлив съм, че имам тези брилянтни хор и оркестър в продукцията, благодаря и на балета и на всички, които ще направят 24 февруари една незабравима дата за нас, екипа и публиката!”.

Суперпродукцията “Турандот” е организирана от Монте Мюзик и е от поредицата класически събития, които промоутърът представя на голямата сцена на НДК. Концепцията на спектаклите е да привлекат публика с различни интереси и от различни поколения и да убеди зрителите, че класическото изкуство е достъпно за всички и носи една по-различна, положителна и зареждаща емоция в живота на всеки човек.

“Турандот” е опера на Пучини, която разказва историята на принцесата от древен Пекин Турандот, която с изключителна жестокост погубва кандидатите за сърцето й, докато не среща своята истинска любов. За разлика от повечето класически опери, краят на “Турандот” е щастлив и любовта побеждава. За масовата публика най-популярната ария от операта е “Nessun Dorma”, като тя е едно от най-емблематичните произведения от репертоара на Лучано Павароти. Още при премиерата си в Ла Скала операта е поставена с пищни и запомнящи се декори. Сценографията  за 24 февруари е изключително мащабна, красива, автентична и ще има своето голямо значение в изграждането на цялата постановка в пълния й блясък.

Advertisement

Все още има билети за “Турнадот” в мрежите на Ивентим и Тикетпортал, като са налични пропуски от ценови групи 20, 30, 40, и 50 лв.

Continue Reading
Advertisement