Connect with us

Интервю

Хайми Бехар: „Timeless Drama Channel предлага по нещо за всеки вкус!“

Avatar

Публикувано

на

TDC 1

Със своите продукции с рекорден рейтинг и завладяващи истории Timeless Drama Channel всеки ден достига до над 5 милиона домове в световен мащаб. В каталога на премиум канала на SPI има над 600 часа качествени турски сериали с участието на световно известни звезди с номинации за награди Еми, като Енгин Акюрек, Къванч Татлъту, Бергюзар Корел, Фарах Зейнеп Абдулда, Кенан Имирзалъолу; Туба Бююкюстюн и др.

Имаме удоволствието да разговаряме с г-н Хайми Бехар, който е Главен маркетинг директор (CMO) в SPI International, който ще ни разкаже повече за Timeless Drama Channel(TDC), който е един от най-популярните канали за сериали в Централна и Източна Европа, както и в Близкия Изток и на Балканите.

Разкажете ни повече за Timeless Drama Channel.

Timeless Drama Channel (TDC) е първият ТВ канал, посветен изцяло на турските филми и сериали. Tой е насочен към любителите на драматичния жанр и към тези, които искат да гледат високо оценени от критиците продукции. В момента каналът излъчва общо девет хитови и многократно награждавани сериала, три от които ще направят световните си премиери именно по TDC!

В глобален мащаб TDC стартира през април 2019 г. в партньорство с Ay Yapim, водещата продуцентска компания в Турция, а днес, само година по-късно, вече достига до над 5 милиона домакинства по цял свят и е достъпен в страни в Централна и Източна Европа, на Балканите, в Близкия Изток и Южна Азия, както и в Африка. Сред тези държави попадат България, Румъния, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Ливан, Катар, Македония, Хърватия, Люксембург и Малдивите, както и в Африка за абонати на StarTimes.

Advertisement

Haymi Behar SPI

Хайми Бехар, снимка: SPI International

На кои продукции могат да се насладят българските зрители в ефира на TDC?

TDC предлага над 500 часа свежо съдържание, а някои от най-големите акценти в програмата му са световноизвестните сериали Справедливостта на Кара“, „Черни пари и любов“, „20 минути“, „С Русия в сърцето“, „Момичето с червения шал“ и „Край“. Три вълнуващи и уникални сериала ще направят своята премиера в България именно по TDC –  „Майки и мащехи“, „Петима братя“ и „Осмият ден“. За нас е истинско удоволствие да споделим с българската публика таланта на някои от най-популярните турски актьори и актриси, сред които Къванч Татлъту, Бергюзар Корел, Фарах Зейнеп Абдуллах, Кенан Имирзалъолу и Туба Бююкюстюн.

Бих казал, че любимият сериал на феновете по света е Черни пари и любов. Той бе и сред номинираните в Международните награди „Еми“ през 2015 г., като и двамата главни герои – известните актьори Туба Бююкюстюн и Енгин Акюрек, получиха номинации за превъплъщенията си. Сериалът разказва историята на Йомер, честен полицейски служител, който търси истината за подозрителната смърт на годеницата си, която съвпада с убийството на бащата на Елиф, главният женски образ в сериала. Сериалът дебютира в България по TDC, а нови епизоди се излъчват всеки делничен ден от 20:40 ч. в DTH и IPTV мрежите на Булсатком.

Къде можем да гледаме съдържанието на Timeless Drama Channel? Предвижда ли се опция за самостоятелен онлайн стрийминг или излъчване като част от каталога от OTT провайдъри?

Advertisement

В момента в България Timeless Drama Channel се предлага ексклузивно чрез IPTV и DTH платформите на Булсатком. Той е достъпен в мрежата на оператора като част от пакетите Premium+ TV и Drama, като може да бъде открит съответно под номер 444 за IPTV и DTH HD абонатите и под номер 16 за DTH SD ползвателите.

Засега не се предлага самостоятелен онлайн стрийминг или излъчване чрез отделни доставчици.

Какво отличава българската публика от останалия свят?

Българската публика е много експресивна в социалните медии по отношение на любовта си към турските сериали (или както го наричаме на турски – dizi). Дори преди да обявим старта на TDC в мрежата на Булсатком, ежедневно получавахме запитвания от български любители на драмата за това кога каналът ще бъде наличен в страната. Видяхме, че интересът около него нарастваше по естествен начин дори преди официалното му представяне, благодарение на местни блогове и страници в социалните медии, посветени на теленовели. Затова сме още по-радостни, че TDC вече стартира в България и че ще имаме възможност да разкрием магическия свят на турските драматични продукции пред всички зрители, за които той все още е непознат.

Какво може да очаква българската публика сред заглавията на програмната селекция на Timeless Drama Channel?

Advertisement

Новите, позитивно оценени от критиците турски филми и сериали по TDC ще внесат доза драма, интриги, романтика и напрежение в домовете на зрителите!

Програмата на канала се състои от специално подбрано съдържание, което непрекъснато се стремим да обогатяваме чрез партньорството ни с една от най-големите турски продуцентски компании – Ay Yapim. Блестящата актьорска игра и завладяващите, наситени с емоции истории са характерни за всички продукции в ефира на канала. Именно затова вярваме, че програмата на TDC истински ще развълнува зрителите.

Кое от филмовите предложения за българската аудитория бихте препоръчали на читателите ни?

Всеки делничен ден по TDC българската публика може да се наслади на новите епизоди на пет високо оценени драми. Това са номинираният в Международните награди „Еми“ 2015 сериал „Черни пари и любов“, хитовата продукция „С Русия в сърцето“, показваща една епична любовна история, многократно награденият сериал „Справедливостта на Кара“, разказващ една история за отмъщение през 70-те години в Истанбул, вълнуващата, пълна с обрати драма „20 минути“, както и „Момичето с червения шал“, красивата и сърцераздирателна любовна история на двама млади души.

Независимо от това дали сте почитател на драматичния жанр, на завладяващите истории, пълни с обрати или на романтичните сюжети – TDC предлага по нещо за всеки вкус!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement