Connect with us

Култура

Херман Кох в България

Avatar

Публикувано

на

Vecheryata
Herman Koch

Херман Кох

На 15 септември 2014 г. излиза от печат „Вечерята“ – една стряскаща, великолепно изтъкана история, считана за световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох!
Колко далеч можеш да стигнеш в желанието да защитиш детето си? Този болезнен въпрос увисва в романа „Вечерята“ (превод: Мария Енчева, 296 стр., цена: 15 лв.). Една разтърсваща творба за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Брилянтен, напрегнат, трагикомичен разказ с впечатляващ ритъм. Ще достави специфична наслада на всеки, който обича истории за разпада на сигурността и комфорта в семействата от средната класа, по навик маскиращи проблемите си с маниери на благоприличието.

Роден през 1953 г., Херман Кох е най-превежданият холандски писател, телевизионен продуцент и виден интелектуалец. Големият му пробив в литературния свят се дължи именно на романа „Вечерята“, публикуван за пръв път през 2009 г., впоследствие издаден в 37 държави и преведен на 33 езика, филмиран и адаптиран за театралната сцена. Сюжетът се уповава на действителен случай.
В началото на ноември „Колибри“ ще издаде още един роман на Кох – „Вила с басейн“, спряган от критиката като „изненадващ, превъзходен наследник“ на „Вечерята“. Авторът пристига у нас на 11-13 ноември 2014, за да представи лично двете си произведения, постигнали забележителен международен успех.

Vecheryata

Continue Reading
Advertisement