Connect with us

Кино

„Хищни птици“ и „Доктор Сън” са сред акцентите в А1 Видеотека през юли

Avatar

Публикувано

на

A1 VoD New Movies July Birds Of Prey And The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Филм за супергерои, романтична драма с криминален привкус, и един от най-дългоочакваните филми на ужасите са сред акцентите във Видеотеката на А1 Xplore TV през юли. Интерактивната телевизия на А1 дава възможност на зрителите да се забавляват с кинохитове от разнообразни жанрове като „Хищни птици“, „Куин и Слим” и „Доктор Сън”.

„Хищни птици“ е осмият филм в „Разширената вселена на Ди Си Комикс“ (DC Extended Universe). Той представя заплетената история, която се развива след събитията в „Отряд самоубийци“. Лентата, с режисьор Кати Ян и сценарий на Кристина Ходсън, представя случващото се от името на самата Харли Куин (Марго Роби), както само тя може да го направи.

Абонатите на Xplore TV ще могат в уюта на дома си да съпреживеят хаоса, настъпил в Готъм Сити. Жокера и принцесата на мафията вече не са двойка и прелестната, но безмилостна и вече еманципирана Харли Куин има нужда от нова мисия. Градът е обърнат наопаки, когато криминално нарцистичният злодей Роман Сайонис (Юън Макгрегър), с прозвище Черната маска, и неговата дясна ръка Виктор Зас (Крис Месина) са по петите на малолетна джебчийка на име Касандра (Ела Джей Баско). Тя без умисъл се е сдобила с ценна за тях вещ и те са готови на всичко, за да си я върнат. Единствената надежда за оцеляване на Кас е група фатални жени – Черното Канарче (Джърни Смолет-Бел), Ловецът (Мери Елизабет Уинстед), Рене Монтоя (Роузи Перес), начело с уникалната Харли.

Друг от акцентите в А1 Видеотека този месец е „Куин и Слим“, в който по изкусен начин се преплитат няколко жанра – романтика, драма и крими. Историята разказва как едва на първата си среща Куин и Слим са спрени от полицай заради пътно нарушение. Всичко излиза извън контрол, когато Слим убива полицая в опит за самозащита и двойката е принудена да търси спасение в бягството. Докато шофират, двамата бегълци преминават през тежки и отчайващи перипетии, които дават началото на силна любов помежду им, която ще определи остатъка от живота им.

Абонатите на Xplore TV, които са почитатели на хорър жанра, ще могат да гледат и дългоочаквания „Доктор Сън“, базиран на романа на Стивън Кинг. Филмът е и своеобразно продължение на филмовата адаптация по романа на Стивън Кинг от 1977 г. „Сиянието“, режисирана от Стенли Кубрик. Събитията в „Доктор Сън“ се развиват няколко десетилетия след описаното в първия филм и включват и някои елементи от първата книга.

Advertisement

A1 VoD New Movies July Stephen Kings Doctor Sleep

Майк Фланагън е сценарист, режисьор и монтажист наДоктор Сън“, а главните роли се изпълняват от Юън Макгрегър, Ребека Фъргюсън и Клиф Къртис. Историята ни въвлича в света на Дани Торънс, който все още страда от травмиращите събития, които е преживял като дете в „Панорама“, и е преследван от собствените си демони. Той всячески се опитва да намери мир и да въведе ред в живота си. Неговите опити обаче са обречени в момента, в който среща Абра – младо момиче с изключителна дарба като неговата, наречена „сияние“. Чрез мистичната им психична връзка тя го издирва, отчаяна за неговата помощ срещу безмилостната Роуз Шапката и нейните последователи в култа „Верни на възела“. Те са зли, вампироподобни номади, които пируват със сиянието на невинните в търсене на вечен живот. Заедно Дани и Абра се впускат в брутална битка на живот и смърт. Невинността и смелостта, с която Абра използва сиянието си, принуждават Дани да освободи своята дарба и да се пребори с миналото и страховете си.

Видеотеката на интерактивната телевизия А1 Xplore TV предлага богато разнообразие от заглавия от всички жанрове, които са с кристална картина и професионален превод и субтитри. Абонатите могат да разчитат, че платформата се адаптира към техните предпочитания и извежда на преден план персонализирани препоръки, според зрителския вкус. Наскоро A1 Xplore TV спечели приза „Продукт на годината 2020“ в категория „Интерактивна телевизия“ в престижния световен конкурс за иновации, на базата на проучване, проведено от Nielsen International сред 2000 потребители в България.

Continue Reading
Advertisement