Connect with us

Музика

Хосе Карерас включи българин и българка в последния си концерт в България на 11 май

Avatar

Публикувано

на

NenchevPesaro

снимка: ПР

Тенорът Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова ще участват в предстоящия грандиозен концерт на Хосе Карерас в зала Арена Армеец на 11 май 2019. Испанската оперна легенда лично е избрал талантливите български артисти да станат част от последния му концерт за България и Балканския полуостров.

Ненчев, солист на Софийска опера и балет, е ученик и любимец на Карерас, който за пореден път бе най-блестящо представилият се в ежегодния майсторски клас на Маестрото и от десетте избраници за заключителния му концерт, провел се преди броени дни в Пезаро, Италия (21-26 януари).

За пръв път Ненчев посещава ексклузивната певческа школа през 2017 г., когато, впечатлен от таланта и присъствието на родния тенор, Карерас го припознава като свой любимец и го кани да се включи и през 2018 г.. След като Ненчев доказва неоспоримия си талант, маестро Карерас решава, че именно той е най-подходящ да застане до него на сцената на зала Арена Армеец в София на 11 май.

Дълъг е списъкът на успехите на Ненчев. От 2008 до 2010 г. учи в музикална академия „Г. Марчиали“ в Милано с маестро Виторио Теранова. Тенорът получава стипендия от Българското министерство на културата и специализира в Българският културен институт „Борис Христов“- Рим 2016г.Финалист е на силният международният конкурс “”Магда Оливеро”- Милано. Освен в двата престижни мастъркласа на Карерас, Росен Ненчев също така е участвал и в майсторски класове с Евгения Дундекова, Джузепе Сабатини, Анна Ванди. Изучавал е класическо пеене с маестро Франко Федеричи и маестро Георги Делиганев. Началото на кариерата на Ненчев започва на летния оперен фестивал в Бергамо в Травиата 2011г., следват няколко сезона, в които е солист на “Театро Сан Бабила”- Малката Скала участва в постановки на Травиата ,Набуко,Мадам Бътерфлай,Лучия ди Ламемур, Сега негов вокален педагог и ментор е световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова. От 2016 г. Ненчев е солист на Софийска опера и балет.

Advertisement

Тези дни, след края на занятията в Пезаро пък става ясно, че редом до Карерас в Арена Армеец освен Росен Ненчев ще излезе и живеещата във Валенсия оперна прима Илина Михайлова, изявяваща се в най-престижните оперни театри на Милано, Бергамо, Бреша, Кремона и Павиа.  Освен родната НМА “Панчо Владигеров” сопраното завършва и Консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано в класа по оперно пеене на Вилма Борели. Участва в майсторските класове на Джакомо Арагал и Ернесто Паласио.

На гала спектакъла в София, рамо до рамо, Карерас и Росен Ненчев ще изпълнят дуетно вечните оперни класики “Non ti scordar di me”, “Parla mi d’amore Mariu”, а родният талант ще представи соло изпълнения на “O sole mio” и “Funiculi funicula” и др. Специална изненада за публиката ще бъде дует на големия Карерас и сопраното. Истински празник за почитателите на операта ще бъде “Il Brindisi” от операта  “Травиата”, която Карерас ще изпълни като трио с Ненчев и Михайлова.

Пълната програма на концерта ще бъде оповестена допълнително.

Билети за концерта на Хосе Карерас в София за България, Македония и Румъния, могат да се закупят в мрежата на Ивентим, както и онлайн на цени от само 50 лв до 110 лв и ВИП места 180 лв.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement