Connect with us

Събития

Христо Шопов в постановката „Човек от земята“

Avatar

Публикувано

на

На 30 април, сряда от 19:00 ч. на сцената на театър „Възраждане” ще бъде представена премиерата на емблематичната постановка „ЧОВЕК ОТ ЗЕМЯТА” от Джеръми Биксби. Режисьор на представлението е Георги Михалков, а специалното участие на неповторимия  Христо Шопов обещава незабравими мигове в интимното пространство на един от най-актуалните столични театри.

В ролите можем да се насладим на изпълненията на Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Георги Златарев, Яна Кузова, Христо Ботев. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев – Номинация за „Аскеер 2014”, а композитор е Иван Драголов.

 „Човек от земята” е разказ за един сън. Сън, в който спомени от 14000 години се стоварват върху нас. За да поставят въпросите на днешния ден. За да дадат отговори за днешния ден. За да върнат невидимото в живота ни. Онова невидимо, което ни пречи да съществуваме като атоми; онова невидимо, без което преставаме да сме Галактики.

Набожна християнка, биолог, антрополог, историк, археолог и една студентка са гости на професор Джон Олдман, решил да напусне своята работа и града, в който живее. Неговите колеги от университета го посещават с идеята да повлияят на неговото решение, но то е окончателно. Заедно те попадат в света на научно-фантастичното, търсейки отговор на един основен въпрос. „Вярвате ли, че може да съществува човек на около 14 000 години?“

За повече информация, моля посетете: http://theatrevazrajdane.bg

Advertisement