Connect with us

Събития

Хуан Майорга на гости в Сатиричния театър

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

За първи път в България пристига световноизвестният испански драматург Хуан Майорга. Той ще посети хитовата постановка „Хамелин“ на 22 март в Камерна зала на Сатиричния театър. Тя е част от Софийски театрален салон 2017. Спектакълът е с две номинации за националните награди ИКАР: за дебют на режисьора Александра Петрова и на актьора Мартин Христов.

„Имало едно време чуден град на име Хамелин. Но една сутрин, когато се събудили, жителите му открили, че навсякъде са плъзнали плъхове. Отчаяни, защото гадините вече се прескачали из домовете им, те се споглеждали безпомощно и не знаели какво да сторят. Тогава в Хамелин пристигнал един човек, от чиято флейта се разнасяла прелестна мелодия…“

С пиесата си „Хамелин“ (2005) Хуан Майорга печели испанската награда за сценични изкуства – „Макс“ в четири категории, сред които тази за най-добър драматург и най-добро представление. През 2016 Хуан Майорга получава наградата „Europe Prize Theatrical Realities“ – най-престижната европейска награда в областта на драматургията.

Камерна зала на Сатиричния театър, 12 и 22 март, 19:30 ч.

ХАМЕЛИН от Хуан Майорга

Advertisement

Превод:Нева Мичева

Постановка: Александра Петрова

Сценография: Десислава Банкова

Участват: Димитър Захариев, Павел Иванов, Надя Керанова, Мартин Христов, Иван Станчев, Калин Пачеръзки

Advertisement
Continue Reading
Advertisement