Connect with us

Галерия

Художничката Нуша Роянова започва поредица онлайн уроци

Avatar

Публикувано

на

Nusha Royanova

снимка: ПР

Художничката и детска писателка Нуша Роянова започва поредица виртуални уроци с креативни проекти за малки и големи. Основателката на издателство “Дъбови листа”, която от девет години има и своя школа за рисуване в град Варна, ще представя всяка сряда по един арт проект, вдъхновен от героите в поредицата “Джак и Ема” и картинната книга “Жабчето Жо”.

Поредицата “Цветни приключения с Нуша Роянова” има за цел да стимулира творческото мислене на децата, тяхната любов към книгите и да осигури възможност за интересни занимания в месеците на лятна ваканция. Авторката ще представи различни техники на рисуване и приложни техники, работа с глина, хартия, с природни материали и текстил.

“В нашата школа по рисуване, докато децата се занимават с техническата част на задачите, аз обичам да им разказвам истории и да им чета различни книжки, защото вярвам, че изкуствата вървят ръка за ръка”, споделя Нуша Роянова.

Именно от тези истории се раждат и книгите в поредицата “Джак и Ема”. В следващите седмици те ще оживеят и виртуално. Освен интересен проект, който да могат да осъществят у дома сами или с помощта на родител, във всяко видео децата ще могат да чуят и откъс от книжката, който го е вдъхновил.

“Много ви обичам, дечица, и нямам търпение да стартираме “Цветни приключения с Нуша Роянова!”, казва развълнуваната авторка.

Видео поредицата ще бъде достъпна във Facebook страницата на издателството, в Instagram, както и в блога на “Дъбови листа”. Там ще могат да бъдат открити и статии, в които ще са описани подробно инструкциите и необходимите материали за всяко “цветно приключение”. Първото видео с творчески проект ще бъде публикувано на 27 май.

Advertisement

Открийте издателство “Дъбови листа” във Facebook и Instagram и се пригответе за “Цветни приключения с Нуша Роянова”.

Continue Reading
Advertisement