Connect with us

Музика

Ценителите на нежната електронна джаз музика се докосват до КООP тази вечер

Avatar

Публикувано

на

Много групи звучат като KOOP, но KOOP звучат като никой друг! В продължение на дълги години, KOOP са една от най-иновативните независими музикални формации. По впечатляващо нетрадиционен начин забъркват чувствен джаз, соул и трип-хоп с нежно електронно звучене, крайният резултат от което е извънземна и експериментална симбиоза от различни инструменти, отнасяща публиката в свят на вълшебни звуци и приказни усещания.

Koop се разпадат през 2009, оставяйки зад гърба си три албума – „Sons of Koop“, „Waltz for Koop“ и „Koop Islands“, с които категорично установяват нов и неподражаем прочит на понятието „джаз“, а песента „Summer Sun“ се превръща в едно от най-слушаните летни парчета на всички времена.

След разпадането на култовото дуо Коор, Oскар поема по собствена пътека, преследван от непрестанно жужащите  в главата му мелодии. След няколкогодишно отсъствие от сцената, осъзнава, че призванието му е създаването на музика с други артисти и не след дълго, след разговор с харизматичната литовска изпълнителка Jazzu, той събира смелост и създава собствена група – Koop Oscar Orchestra или просто КОО.  С новия си проект екстравагантният композитор отдава огромно значение на „сплотеността“ и „интимността“ в създаването на мелодиите:

“Красотата на музиката е в свободата й. Тя е от и за всички.“

koo poster

Бандата ще в  7-членен състав и ще изпълни изцяло на живо най-ярките композиции на Koop, както и парчета от дебютния им албум, който предстои да чуем премиерно в една приказна скандинавска атмосфера!

Advertisement

Koop Oscar Orchestra on Facebook:

https://www.facebook.com/KoopOscarOrchestra/

  • 18 май /четвъртък/
  • SOFIA LIVE CLUB
  • Начало: 20:00

Nordic Soundscapes Bulgaria Official Page:

https://www.facebook.com/nordicsoundscapesbg

Събитието във Facebook:

Advertisement

https://www.facebook.com/events/1817545178570713/

Билети:

  • Билети Ранно Пиле: от 30/35лв. само в Магазин Яко /ул. Граф Игнатиев №43/
  • Стандартни и Онлайн Билети от 33-40лв. в НДК, бензиностанции ОМV, На Тъмно, к-ци Booktrading и в мрежата на Ticketportal.bg и директно от този линк http://bit.ly/KOO_Sofia

 

Continue Reading
Advertisement