Connect with us

Lifestyle

Цял квАРТал ще светне на 22 декември

Avatar

Публикувано

на

161215 kvARTala fb cover fin

квАРТал колектив кани всичкигости и жители на София на празничен флашмоб на 22 декември от 18 часа

„Освети квАРТал-а“ е името на специалната предколедна инициатива на кваРТал колектив, която ще се случи на 22 декември 2016 година, с начална точка Дом на киното, ул. Екзарх Йосиф 37 и ще се разпростре в карето между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза.

Организаторите, чиято последна инициатива бе квАРТал фестивал през септември, канят всички гости и жители  на София точно в 18 часа пред  Дом на киното, където да запалят донесени от тях светлини по избор, точно в уречения час. Поканата важи и за всички локации и жилищни сгради, разположени в зоната на квАРТал (бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза), които при желание могат да украсят обитаваните от тях пространства (магазини, заведения, всякакъв вид търговски и нетърговски обекти, жилищни домове, входове, дворове) със символична светлинна украса.

15219480 1796301390610071 7872347469895461671 n

Инициативата ще продължи с нощна светлинна архитектурна разходка из квАРТал-а, отново с начална точка Дом на киното, която цели да покаже на всички желаещи скритите и непознати забележителности на района. Гидовете, въоръжени с фенери и други осветителни тела ще осветяват различни интересни детайли от улиците и сградите, като всички желаещи могат да се присъединят със собствена светлина и да се образува специален „светлинен отряд“.

„Освети квАРТал“ има за мисия да „даде светлина“ върху проблемите с уличното осветление на квАРТал и да агитира за както за неготово подобряване, така и за облагородяването на инфраструктурата на района.

Advertisement

Предвидени са още много приятни светлинни изненади за всички посетители, а вечерта ще завърши на по чаша вино в някоя от десетките отворени локации на квАРТал-а.

Присъедини се на: https://www.facebook.com/events/1239675362755652/

Continue Reading
Advertisement