Connect with us

Култура

„Червената лястовица” от Джейсън Матюс – Егорова, Доминика Егорова или по-добрият Джеймс Бонд

Avatar

Публикувано

на

Червената лястовица корица

Книгата, вдъхновила едноименния филм с Дженифър Лорънс, предлага напрегнато действие и вкусни рецепти.

 „Червената лястовица” от Джейсън Матюс – книгата, вдъхновила едноименната екранизация с носителката на „Оскар” Дженифър Лоурънс в главната роля – ще ви отнесе директно в света на международния шпионаж и ще ви покаже, че макар официално да е свършила, Студената война продължава да се води зад кулисите.

Доминика Егорова е принудена да стане агент на СВР – тайната служба, наследила КГБ и обслужваща режима на Владимир Путин. Разузнаването иска да използва красивото ѝ тяло като инструмент. Тя се превръща в „лястовица” – специално обучена съблазнителка, която трябва да измъква чрез секс тайните на американските шпиони.

Съдбата обаче я среща с човек, който може да я измъкне от ада на руското разузнаване и да даде нов смисъл на живота ѝ. Двама души,  от двете страни на невидимата, но все още съществуваща желязна завеса, са изправени пред избора дали да следват правилата и да бъдат част от бездушната система, или да изберат опасния път на любовта.

В „Червената лястовица” ще откриете не само разнообразни човешки портрети, шокиращи обрати, напрегнат съспенс, но и цялостен нов  прочит на шпионския трилър.

Advertisement

Авторът на „Червената лястовица” Джейсън Матюс е ветеран от ЦРУ с огромни познания за Русия и света на съвременния шпионаж. Той предлага на читателите завладяващ роман с поразителни детайли от кухнята на разузнаването и контраразузнаването. „Червената лястовица“ с лекота изкушава читателя емоционално, интелектуално, а и гастрономически. Как? Интересен бонус към достоверността на книгата са истинските готварски рецепти в края на всяка  глава.

Continue Reading
Advertisement