Connect with us

Soul

Черната перла на женския хип-хоп Akua Naru ще наелектризира София

Avatar

Публикувано

на

Akua Naru Poster

Още с издаването на първия си албум „The Journey Aflame”през 2011 г. Akua Naru извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превръща в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена. Сингълът „The World Is Listening” бързо заема челни позиции в независими класации в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип-хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва. Накратко, Akua Naru постига целта си – светът я слуша.

Благодарение на Reel Feel и Sofia Live Club ще имаме възможност да я чуем на живо за първи път и у нас. На 11-и ноември тя ще ни представи своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми в компанията на бенд от шестима невероятни музиканти. Енергизиращите им общи изпълнения са плод на умелото съчетаване на поетични, майсторски рими и многопластовото включване на барабани, клавишни, саксофон/флейта, китара, бас и грамофони. Тяхното гостуване се осъществява с приятелската подкрепа на ирландското уиски Bushmills.

Наред с други проекти Akua Naru е свирила със световноизвестния пионер на афробийта и барабанист на Fela Kuti – Tony Allen. Била е на турне с Lords of The Underground, делила е сцената с артисти като Patrice, Tete, Wax Taylor, Ursula Rucker, Blitz the Ambassador. Работила е още с Tuneyards, Angelique Kidjo, както и с емблематичния Ahmir „Questlove” Thompson – един от основателите на The Roots.

Албумът ѝ от 2015 г. „The Miner’s Canary ” отново предизвиква изключително позитивни отзиви и ѝ отрежда място сред кралиците на женския хип-хоп и соул, редом до иконите на 90-те. Неслучайно тя самата посочва легендарната Gladys Knigt, известна като „императрицата на соула“, за свой пример и извор на вдъхновение. След турнето си през септември в Африка Akua Naru се завръща с редица участия в Европа.

Наелектризиращата ѝ музика ще чуем в София, на 11-и ноември. Начален час е 23:00, а Sofia Live Club ви очаква след 21:00 ч. Билетитe влизат в продажба от 13.09. на цена от 30 лв. в мрежата на Eventim.bg. Билетът не гарантира седящо място. Организаторите си запазват правото на промяна на началния час на събитието.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement