Connect with us

Култура

„Човекът сянка” от Коуди Макфейдън – смразяващ трилър посред лято

Avatar

Публикувано

на

Един от най-добрите световни трилър автори – Коуди Макфейдън, стъпва на българския пазар с романа си „Човекът сянка” (ИК „Сиела”). Книгата на Макфейдън е първа част от бестселърова поредица, продала изумителни 3,5 млн. копия само в Германия!

На българския книжен пазар излезе смразяващ роман от един от най-четените и харесвани съвременни автори на трилъри – „Човекът сянка” на Коуди Макфейдън е първа книга от поредица, преведена на десетки езици.

Специален агент Смоуки Барет e специалист в преследването и залавянето на серийни убийци. При това не какви да е, а най-безпощадните и кръвожадни психопати на планетата. Тя е една от най-добрите в своята област и славата ѝ на умел ловец на чудовища в човешки облик се разнася. Което я обрича – един истински луд се заема с нейното семейство и първо измъчва и убива съпруга и дъщеря ѝ пред очите ѝ, а след това обезобразява и лицето ѝ. Озовала се веднъж в ада, Смоуки Барет желае единствено да вдигне оръжието си и да постави студеното му дуло между устните си, за да дръпне спусъка и всичко да приключи веднъж завинаги.

Внезапно пред нея се появява шанс за изкупление – побъркан гений, обявил се за наследник на Джак Изкормвача, който започва да избива по особено жесток начин красиви жени с еротични сайтове. Смоуки получава запис на издевателството над една от жертвите – някогашната ѝ най-добра приятелка. През всичките си години във ФБР агентката никога не се е изправяла срещу такъв изверг. Той заплашва не само нея, но и всички от екипа ѝ, а Смоуки Барет е твърдо решена, че никоя цена не е достатъчно висока, стига да успее да спре гениалния и извратен ум на убиеца.

Коуди Макфейдън (1968) е световнопризнат американски писател в жанра трилър. Автор е на 6 романа, в 5 от които главното действащо лице е агент Смоуки Барет от „Човекът сянка”. Макфейдън е добре познато име за любителите на трилъра по целия свят, но най-големите си успехи писателят жъне в Германия, където са продадени повече от 3,5 млн. копия от поредицата за Смоуки Барет.

Advertisement

Преводач на „Човекът сянка” от английски е Коста Сивов. Дизайнер на корицата е Живко Петров.

Continue Reading
Advertisement