Connect with us

Кино

ЧУМАТА идва по EPIC DRAMA през март

Avatar

Публикувано

на

снимка: EPIC DRAMA

Новият дом на епичната драма на Viasat World очаква една от най-високобюджетните нови драматични продукции – испанският исторически трилър хит La Peste – съвсем скоро.

Севиля. 1597-а. По време на ужасната чумна епидемия труповете на няколцина мъртъвци са открити като поличба за края на света. Севиля е един от главните градове на западния сват. Известна като Великия Вавилон, тя приютява всякакви раси, над 50 гòвора и цялото злато, което пристига от Америка.

Севиля е един от най-зловонните и най-красивите градове в света и декор на тази уникална продукция с изумителни персонажи. Матео, еретик, осъден на смърт. Валерио, израснал на улицата. Тереса, жудожничка, бореща се за равнопоставеност. Челсо, върховен инвизитор…

Историческият ноар трилър в шест части „Чумата“ (La Peste) е най-голямата оригинална продукция на телевизионното подразделение на испанския телеком гигант Telefonica. Богатият на исторически детайли сериал, чието действие се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на 16-ти век, дебютира в Испания в средата на януари с рейтингов фурор, като надмина по резултати дори премиерата на 7-ми сезон на Game of Thrones. Причините са няколко.

Advertisement

За La Peste се заговори още през 2016-та. Това е първият сериал, достигнал до официалната селекция на фестивала „Сан Себастиан“, най-реномираният подобен форум в испаноезичния свят. Още в края на миналата година, La Peste се очакваше като ТВ събитието на първата половина на 2018-та. Но тази продукцията далеч не е само рекламна кампания.

Създаден от Алберто Родригес заедно със сътрудника му, сценариста Рофаел Кобос, „Чумата“ получи изключително позитивни отзиви от някои от най-изтъкнатите критици в родината си. Родригес е един от най-популярните кинотворци на Испания. Той очарова академията, присъждаща наградите Гоя, с филма си  Marshland (La isla minima) през 2015-та.

Продуциран от звеното за оригинални продукции на Telefonica в сътрудничество с дългогодишните продуценти на Родригес от Atípica Films, La Peste е заснет с впечатляващия бюджет от $1.8 млн. на епизод.

Историческият контекст на „Чумата“ (La Peste): в цяла Европа бушуват стълкновения между католици и протестанти, а Севиля има ключова роля в тях.

Advertisement

снимка: EPIC DRAMA

Epic Drama стартира в Европа на 14 декември 2017 г. В момента новият канал за драматични продукции на Viasat World е достъпен в южна България чрез Телекабел и ТВ Сат Ком, в северна България – чрез NetWorx, а в София – чрез НЕТ1. Сред премиерите в стартовата схема бяха създанения от изцяло дамски творчески екип „Блудници“ и минисериала в шест части „Клондайк“ с Тим Рот и Ричард Мадън (GOT), а в януари към тях се присъединиха разкошният „Версай“ и най-скъпият проект на шведската SVT „Ресторантът“. В средата на март се очаква да дебютира испанският трилър хит „Чумата“, а на Цветница – „Миниатюристът“! Още на www.epicdrama.bg

Continue Reading
Advertisement