Connect with us

Музика

Шарл Азнавур с първи концерт в България

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Откритието на Едит Пиаф ще поднесе на българската публика най-доброто от 70- годишната си кариера

Легендата на френската музика, откритието на Едит Пиаф, големият Шарл Азнавур ще изнесе за първи път у нас голям концерт на 30-ти ноември в зала “Арена Армеец“ по покана на  Продуцентска компания АРТ БГ. Специално за събитието арената ще бъде преобразена във френски театрален салон с драматичен декор и червен килим, а местата ще бъдат лимитирани за 5500 човека, които да се потопят изцяло в атмосферата на френския шансон и джаз. Събитието се осъществява в партньорство с Френския културен институт.

Билетите за ексклузивния концерт тръгват в продажба от понеделник, 4 септември в мрежата на Eventim на цени между 60 и 150 лв и ВИП билети на цена 200 лв. Първите 300 билета ще бъдат на промо цена с 10 лв. отстъпка.
На рекордната възраст от  93-години френският Франк Синатра, както често е наричан,  е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката. В София ще го видим в рамките на есенното му турне, преминаващо още през Сидни (Hordem Pavilion), Париж (Accor Hotels Arena), Виена (Stadthalle), Лондон (Royal Albert Hall)

Буквално преди дни, на 24 август,  Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера – той  стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем артистът е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Advertisement

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, се нарича “SHE” – включена е и в саундтрака на блокбъстъра “Notting Hill”. Други негови хитове са и“La Mamma”, “La Bohème”, „Paris Au Mois D’aout“, Tous les visages De l’amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

Continue Reading
Advertisement