Connect with us

Култура

Ютюб звездата Крис Чарли Танев – вече автор и на комикс

Avatar

Публикувано

на

Един от най-известните видео блогъри у нас – Крис Чарли Танев, вече е със собствен комикс. „Ракиямен“ (ИК „Сиела“), по името на популярния герой от ютюб канала, бе едно от най-търсените издания на Пролетния базар на книгата, а от дни е и в търговската мрежа.

„А получихте ли „Ракиямен“?“ Това беше най-задаваният въпрос преди седмица на щанда на ИК „Сиела“ в НДК, защото неуморните фенове на видео блогъра Крис Танев отдавна очакваха появата на комикса с приключенията на Ракиямен. Огромният интерес на българските тийнейджъри към влогърите е накарал не една ютюб звезда да пресъздаде подвизите си в книга, но рядко това се случва именно в  комикс. Проектът става реалност със забавния текст на Крис Танев и графичната концепция на Стен Дамянов (по-известен с интернет сензацията Просто Спас), който претвори в рисунки нещата, които Крис има да каже.

След като още в първата седмица от излизането на „Ракиямен“ комиксът влезе на първо място сред  най-продаваните издания в книжарниците, Крис Танев се впуска в следващия си подвиг – турне в няколко български града. Ракиямен обиколката започва в София на 11 юни и продължава в Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен и Русе.

Крис Чарли Танев е на 21, живее в Пловдив и определя себе си като професионален смешник. Личният му фейсбук профил се следи от над 40 000 души, а страницата на Ракиямен  – от близо 75 000. За повече информация за датите на представянията на комикса „Ракиямен“ следете страницата на издателството във фейсбук или последвайте Крис във фейсбук, ютюб, инстаграм и туитър.

Continue Reading
Advertisement